PDL trimite cersetorii inapoi in Europa (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 10 Octombrie 2011, ora 18:47
3541 citiri
PDL trimite cersetorii inapoi in Europa (Opinii)
Foto: iasiplus.ro

Nu stiu daca democrat liberalii se gandesc sa-i ceara demisia lui Teodor Baconschi, dar dupa ultima prostie cred ca ar trebui sa ia in calcul serios si varianta inlocuirii ministrului de Externe. Asa cum au facut si cu Sebastian Lazaroiu, care se ocupa doar cu propaganda la Munca, asa cum se pare ca stau treburile cu Igas, Ialomitianu sau Funeriu, pentru prejudiciul de imagine adus partidului prin gafele repetate, premierul ar trebui sa se consulte cu partidul si apoi sa-i ceara permisiunea presedintelui pentru a-l putea trimite pe Baconschi acasa.

Oare s-o fi intrebat Traian Basescu sau Boc Emil ce ar simti un roman onest cand aude din gura ministrului de Externe ca este important ca PDL "sa ne pozitionam ca principalul partid de centru dreapta, partid popular in ambele sensuri ale cuvantului, doctrinar si in acelasi timp sustinut de Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste"? Prefer sa il consider, inca, pe Teodor Baconschi o persoana suficient de inteligenta ca sa nu fi intentionat nicio clipa sa spuna ceea ce ar putea usor sa inteleaga oricine aude aceasta declaratie.

Altfel as putea usor sa inteleg ca pentru PDL acei romani care cersesc nu sunt demni a fi considerati cetateni cu drept de vot. Sau ca cei care NU voteaza PDL sunt cersetori. Atunci ei nu ar mai fi demni nici macar sa li se vorbeasca. Ce sa mai vorbim de respectat sau de tratament egal si nediscriminator. Cand propriul Guvern ajunge sa isi discrediteze cetatenii, ce pretentii si asteptari sa mai ai de la straini? Enigmatica este totusi metoda prin care Baconschi a ajuns la concluzia ca exista o Romanie cersetoare si una muncitoare. Oare cine s-ar incadra in prima grupa? Si cine in multimea celor demni de respect, carora sa li se permita a sustine si vota PDL?

Gandind pe logica afirmatiei ministrului de Externe, oare cei care nu vor vota PDL sunt cersetori? Si asta sa o spune ministrul de Externe, in contextul in care toata Europa incepe sa ne trimita acasa rromii si sa ne acuze ca suntem un popor de cersetori? Atata inabilitate si inadecvare din partea unui dimplomat nu cred ca s-au mai petrecut in ultimii 21 de ani. De fapt, ministrul Baconschi nici macar nu-i mai acuza pe romani de cersetorie, ci subintelege cu de la sine putere ca sunt astfel. Din moment ce nu are nevoie de sprijinul lor...

Cat de ridicole sunt astfel de afirmatii, cand toate partidele din Romania au ajuns sa fie votate in primul rand si cel mai mult tocmai de aceasta categorie atat de usor manipulata. De oameni care isi vand votul pe trei paini, pe o sacosa portocalie sau cativa mici si o ceafa de porc rosie afumata. Cine ofera astazi cel mai mult dintre toate partidele? Nu cumva chiar PDL, nu tocmai democrat liberalii sunt disperati sa isi adune fiecare vot, indiferent de chipul si numele celor care il vor cersi in numele lui? Si, deloc in ultimul rand, oare cine i-a adus in aceasta stare pe cei care astazi au ajuns sa cerseasca? De ce rup ei fuga in strainatate, pentru ca in tara nu se mai poate trai nici cu salariu, nici fara?

Cine a transformat jumatate de Romanie intr-o mare cersetorie, daca nu partidele care s-au perindat pana astazi la putere si care, fara exceptie, au oferit constant pomeni, promisiuni tembele si mita electorala? Ele au intretinut iluzia ca statul si Guvernul le da, le face si le intretine bunastarea. A trimite acum cersetorii la groapa de gunoi a istoriei, a nu incerca sa-i recuperezi si sa-i schimbi in oameni responsabili de soarta lor, e o crima la fel de grava ca aceea de a-i fi adus in stare asta.

Daca PDL mai vrea sa aiba vreo sansa la alegerile viitoare cred ca ar trebui sa renunte la astfel de intelectuali pierduti si falsi, aerieni si paraleli fata de orice realitate si adevar. Altfel partidul nu va face decat sa se ingroape in penibil si sa se afunde in ridicol, din moment ce cu o mana cerseste voturi, iar cu cealalta predica morala si demnitatea celui care nu are nevoie decat de votul si increderea elitelor.

#Teodor Paconschi ministru Externe, #Daniel Funeriu ministru Educatiei, #Partidul Democrat Liberal, #alegeri parlamentare 2012 , #ministru de Externe