Editorial: Pe cei care jignesc poporul prin fapte cand ii demiteti?

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 12:16
3728 citiri
Editorial: Pe cei care jignesc poporul prin fapte cand ii demiteti?
Foto: Arhiva

Romanii care au iesit in strada cu buna credinta, fara sa fie trimisi de politicieni, fara sa fie luati de valul galeriilor ramase cu strigatele cusute in buze din cauza pauzei competitionale, fara sa fie manipulati de bolsevicii care rezista la modernizare nu s-au regasit in cuvintele pentru care a platit ministrul de Externe.

Ei nu s-au simtit jigniti, deoarece au stiut ca nu au spart geamuri, nu au incarcat piatra cubica in motorul masinilor de teren si nu si-au dus acasa pe post de suveniruri bancutele lui Sorin Oprescu. Era clar ca Teodor Baconschi nu se refera la ei.

Doar politrucii, cei care-si trag seva din neputinta natiunii de a vedea limpede - la atata amar de maro mancat in ultimii 22 de ani, nici nu e vina ei - si manipuleaza senzatiile cu usurinta cu care-si deapana Ion Iliescu amintirile din tineretea revolutionara, au simtit ca e rost de un profit.

Institutional vorbind, nici macar colegii de partid nu au crezut ca vorbele ministrului s-au indreptat spre obrajii romanilor iubitori de libertate, democratie si suficient de puternici incat sa transforme simtul civic din notiune in concept.

Altfel, Emil Boc l-ar fi ras pe Baconschi inainte ca acesta sa plece la Bruxelles pentru a se intalni cu omologii din UE si in fata carora s-a trezit pe post de papagal. Si n-ar fi acceptat ca ministrul sa gestioneze un dialog tematic cu societatea civila exact la 24 de ore dupa revarsarea fluviului nervos al bloggerului.

Intre timp, insa, a crescut disperarea. Si asa cum pun la cale iertarea revolutionarilor de temerea ca ar putea ramane fara pomana primita fara niciun merit (sa facem distinctie intre cei raniti, copiii celor morti, si profitori), deoarece nucleul decembrist a constituit praful de pusca in multe din marile orase, Traian Basescu si Emil Boc au decis sa mai azvarle nitel praf in ochii romanilor. Care or fi prosti ei, dar sunt multi, vorba aceluiasi domn Iliescu.

In contractul politicienilor cu Romania, insa, mai exista un aspect. Se refera la viata lor de zi de zi. Iar aceasta este grevata de lenea institutionala, de imbogatirea pe criterii clientelare, de impertinenta de a considera ca poporul e bun de jumulit si manipulat.

Exclus respectul, daruirea, compasiunea. Calul pe care s-au cocotat avand senzatia de urmasi ai lui Lancelot este tras de contribuabili. Care stau la cozi ca sa le plateasca lor salariile.

Pe ei, pe nemernicii care jignesc cu fiecare secunda a vietii lor acest popor ingaduitor pana la nebunie, pe imbuibatii de profesie, pe mincinosii care fac de rusine specia umana, cand ii demiteti, domnule Emil Boc?

Nu ca ar fi Teodor Baconschi o miza pentru care sa mori de nervi, sa te strici de plans deoarece tara pierde un atlet al diplomatiei. Dar ipocrizia fara masura este atat de evidenta incat reprezinta un bun motiv pentru romani sa iasa in strada. Doar pentru simplul motiv ca, inca o data, au fost luati de prosti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Baconschi demis Boc, #proteste Baconschi, #Boc proteste Piata Universitatii , #ministru de Externe