Reuniune romano-germana pentru problemele etnicilor germani

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 10:13
1129 citiri

Cea de-a XIV-a reuniune a Comisiei mixte guvernamentale romano - germane pentru probleme ale etnicilor germani din Romania se desfasoara, luni, la Sibiu.

La finalul lucrarilor, se va semna Protocolul celei de-a XIV-a sesiuni a Comisiei mixte pentru probleme ale etnicilor germani din Romania, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Secretarul de stat pentru afaceri europene in MAE, Bogdan Aurescu, va participa la reuniune in calitate de co-presedinte al partii romane, iar partea germana va fi condusa de Christoph Bergner, secretar de stat parlamentar la Ministerul federal de Interne al Republicii Federale Germania si Imputernicit al Guvernului federal pentru Problemele Imigrantilor de origine germana si minoritati nationale.

Comisia va avea un schimb de vederi referitor la sprijinul acordat minoritatii germane din Romania, in perioada aprilie 2009 (data desfasurarii ultimei reuniuni) - septembrie 2010.

De asemenea, partile vor discuta si conveni proiectele ce vor fi derulate in intervalul 2010 - 2011.

Comisia mixta guvernamentala romano-germana a fost infiintata in mai 1992, ca instrument de aplicare a prevederilor articolelor 15 si 16 ale Tratatului dintre Romania si Republica Federala Germania privind colaborarea si parteneriatul in Europa, referitoare la tratamentul minoritatii germane din Romania.

Lucrarile Comisiei au loc anual, alternativ in Romania si Germania, mai informeaza MAE.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Comisie guvernamentala romano germane, #Baconschi ministru Externe , #ministru de Externe