Ziare.com

Teodor Baconschi face joi o vizita oficiala in Ungaria

Joi, 19 Mai 2011, ora 09:12

   

Teodor Baconschi face joi o vizita oficiala in Ungaria
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, efectueaza joi o vizita oficiala la Budapesta, la invitatia omologului ungar, Janos Martonyi, unde se va intalni si cu presedintele Pal Schmitt si vicepremierul Zsolt Semjen.

Convorbirile vor urmari evaluarea prioritatilor comune si a posibilitatilor de dezvoltare a cooperarii romano-ungare, in contextul Parteneriatului Strategic existent intre Romania si Ungaria, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Baconschi va discuta cu politicienii din Ungaria si despre infrastructura energetica si de transporturi, dar si despre analizarea modalitatilor de intensificare a schimburilor comerciale si de diversificare a investitiilor reciproce.

In ceea ce priveste agenda europeana, va fi evaluata cooperarea romano-ungara in contextul detinerii Presedintiei Consiliului UE de catre Ungaria si vor fi identificate modalitati de pozitionare comuna asupra principalelor subiecte de interes in perioada imediat urmatoare: aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, negocierile privind viitoarea perspectiva financiara a UE, securitatea energetica, extinderea Uniunii Europene si Vecinatatea Estica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 844 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ungurii duc o politica nationala mult mai subtila de cat ne place sa credem ! Un AMANUNT ignorat de noi si de Comunitatea Europeana, va avea efecte impredictibile in ce ne priveste pe noi si celelalte state care au minoritati magiare ...

Republica Ungaria isi va schimba numele in Natiunea Maghiara !

 

Bine

Si noi ne schimbam in "Natiunea Romana cu prieteni si impuritati". Nu spun care cine-i pentru ca tipa redactia la mine.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor