Ziare.com

Teodor Baconschi pleaca in Libia

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 23:00

   

Teodor Baconschi pleaca in Libia
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va efectua o vizita oficiala in Libia, la 29 noiembrie 2011, la invitatia autoritatilor interimare de la Tripoli, carora le va impartasi interesul Romaniei de a participa la reabilitarea infrastructurii si reconstructia tarii, anunta MAE.

Oficialul roman va fi primit de primul-ministru al guvernului interimar, Abdurrahim Al-Keib, si va avea convorbiri oficiale cu omologul libian, Ashour Bin Khayal, si ministrul economiei, Taher Sharkes.

Seful diplomatiei romane va reitera sprijinul Romaniei pentru succesul transformarilor politice din Libia pe baza experientei proprii in tranzitia de la dictatura la o societate libera si va expune disponibilitatea Romaniei de a participa la reabilitarea infrastructurii si la reconstructia economico-sociala post-conflict.

Totodata, ministrul Baconschi va prezenta oferta romaneasca de sprijin umanitar pentru raniti si copii afectati de razboi, informeaza MAE, in cadrul unui comunicat remis Ziare.com.

In pregatirea acestei vizite, ministrul Baconschi s-a intalnit la sediul MAE, luni, 28 noiembrie 2011, cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania care intentioneaza sa isi reia activitatea pe piata libiana, sau sa demareze proiecte in acest spatiu.

In cadrul intalnirii, au fost prezentate si unele probleme care afecteaza concretizarea acestor proiecte. Seful diplomatiei de la Bucuresti a luat nota de elementele prezentate, urmand ca in cadrul convorbirilor cu oficialii libieni sa transmita mesajul mediului de afaceri din Romania.

Vizita oficiala la Tripoli a ministrului de Externe are loc la putin timp dupa anuntarea noului guvern interimar de la Tripoli (24 noiembrie 2011).
Citeste mai multe despre Baconschi Libia ministru Externe Libia
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 460 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor