Ziare.com

Teodor Baconschi s-a intalnit cu printul mostenitor al Qatarului

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 23:52

   

Teodor Baconschi s-a intalnit cu printul mostenitor al Qatarului
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut, joi, o intrevedere cu seicul Tamim bin Hamad Al Thani, vice-emir si print mostenitor al Qatarului, in cadrul vizitei oficiale in acest stat, a doua destinatie a turneului sau in regiunea Golfului, anunta MAE.

"Ministrul Baconschi a propus revigorarea activitatii Comisiei mixte Romania-Qatar, al carei obiectiv central il constitue identificarea si implementarea unor proiecte in infrastructura turistica, domeniul bancar, sanatate si energie regenerabila, cercetare si dezvoltare, agricultura. Aceasta initiativa a fost acceptata cu deschidere de partea qatareza", se arata intr-un comunicat remis, joi, Ziare.com.

Dialogul cu printul mostenitor din Qatar a evidentiat "ritmul alert de evolutie a relatiei bilaterale" de la momentul stabilirii contactelor diplomatice intre Romania si acest stat din Golf, in octombrie 1990, se mai arata in document.

Seful diplomatiei romane a evidentiat ca dialogul politic direct dintre cele doua state dovedeste interesul constant pe care autoritatile il manifesta fata de construirea unei relatii bilaterale solide.

La randul sau, seicul Tamim bin Hamad Al Thani a exprimat aprecierea cu privire la relatiile dintre Qatar si tara noastra si, in contextul organizarii, la Bucuresti, in luna martie 2011, a Forumului Economic Romania - Consiliul de Cooperare al Golfului, a transmis determinarea Qatarului de a actiona pentru consolidarea raporturilor economice bilaterale. Printul mostenitor a declarat ca emirul, personal, sustine demersurile care sa duca la dinamizarea raporturilor cu Romania.

"Intensificarea legaturilor bilaterale romano - qatareze reprezinta un demers firesc, care intregeste dialogul traditional cu lumea araba, in contextul apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana si NATO si al interesului tarii noastre privind consolidarea cooperarii cu state terte", se precizeaza in finalul comunicatului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 942 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

porkul mason Baconsky pune de-un conflict cu Qatarul....deocamdata e in faza de excursie exotica!

sa vedeti cind le va preda Baconski qatarezilor lectia comunisto-masonica cu drepturile omului si ale femeii gen Udrea!

 

In ce scop ?

In ce scop s-au intalnit acesti reprezentantzi ai marilor puteri "Romanika" si Qutarescu". "Probibal" ca aceasta intrevedere face parte din punerea in scena si pregatirea portretului popii preacurvite pt. postul de presedinte al Romaniei dupa ce "piratul" se va retrage de nevoie !? Imaginati-va cam ce-au discutat astia doi la intrevedere ? Bakonski : "Inaltzimea voastra, trebuie sa fi fost interesant cand armata lu' tata lu' matale a pus foc pe manifestantzi " ? Printzul : "Da a fost mishto dar ia povestiti-mi cum e chestia cu Jaccuzzi la Paris, pot sa intru si eu in "rumbe" dupa ce-mi dau jos fustele albe "dupe" mine ?

 

Sper ca au facut o sesiune de rugaciuni in comun, sa se asigure de gratiile zeilor :)

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor