Baconschi dezvaluie ca i s-au cerut 100.000 de euro pentru pozitia pe lista la europarlamentare

Marti, 08 Iulie 2014, ora 17:47
8000 citiri
Baconschi dezvaluie ca i s-au cerut 100.000 de euro pentru pozitia pe lista la europarlamentare
Foto: Arhiva

Teodor Baconschi dezvaluie ca i s-au cerut 100.000 de euro pentru a ocupa pozitia a treia pe lista candidatilor PMP la europarlamentarele din acest an si vorbeste, in premiera, despre luptele interne date in PDL si PMP.

Sub titlul "Precizari pentru cei care sustin ca intelectualii angajati politic 'abandoneaza lupta prea usor'", fostul vicepresedinte PMP si fondator al Miscarii Populare face o trecere in revista principalelor momente din cariera sa politica interna, adica din ultimii trei ani, reamintind bataliile date in PDL si momentul in care a aderat la noua formatiune.

"Am alergat cu Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Marian Preda, Daniel Funeriu si altii prin toata tara, facand cheta pentru plinurile de benzina. Am muncit enorm: de la 23 iulie 2013, cand s-au depus actele PMP la tribunal, pana la 29 ianuarie, cand partidul a fost oficializat, construisem 400 de organizatii si aveam 24.000 de membri, cei mai multi oameni care nu mai fusesera implicati in politica. Mii de km parcursi, sute de mitinguri, inteviuri si participari la emisiuni din media locala.

Organizatia mea, PMP sector 1, construita si ea de la zero, a obtinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe tara (14 %, fata de media nationala de 6,2). Mi-am dorit sa castig un mandat de eurodeputat, fiind convins ca experienta si CV-ul meu m-ar ajuta sa reprezint eficient si onorabil Romania. Nu a fost sa fie: plasat pe locul trei (pentru ca primele doua locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat si acest obiectiv", scrie pe Facebook Teodor Baconschi.

Acesta continua, amintind ca nu a abandonat lupta politica.

"Am candidat pe un post de vicepresedinte al PMP (adica pe functia detinuta din august 2013) dar nici aici n-a mers: a castigat domnul Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminti, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de doamna Udrea pentru a candida (desi 90 % dintre participantii la congres nu stiau cine e).

In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise - la un prim scrutin intern - cap de lista, sau pentru cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi 'tolerat' pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa 'scot' o asemenea suma... Nu intra nici sutele de mii de injuraturi primite de la cetatenii care, pe buna dreptate iritati, m-au judecat 'la pachet' cu toata 'clasa politica', dominata, cum stim, de figuri agramate si/sau interlope", mai scrie Teodor Baconschi pe Facebook.

Fostul ministru de Externe recunoaste ca a facut si greseli, "greseli de incepator, greseli de idealist, greseli de orgoliu ranit", dar afirma ca a dus "lupta cea buna".

Teodor Baconschi a demisionat din PMP in 26 iunie, dupa ce noul presedinte, Elena Udrea, a declarat ca acesta nu este partidul celor cu studii la Sorbona.

Baconschi a demisionat din PMP. Papahagi "mai rabda": Udrea a scapat "de un odios intelectual"

Miercuri, si-a anuntat demisia din PMP si Adrian Papahagi, un alt fondator la partidului, acesta declarand ca Elena Udrea este un "produs periculos al noii generatii de politicieni".

Papahagi pleaca din PMP: Udrea, un produs periculos al noii generatii de politicieni

C.B.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...