Baconschi explica banii pentru lista PMP: Li s-au cerut candidatilor sponsorizari legale, nu sa vina cu geanta

Marti, 08 Iulie 2014, ora 20:36
5059 citiri
Baconschi explica banii pentru lista PMP: Li s-au cerut candidatilor sponsorizari legale, nu sa vina cu geanta

Teodor Baconschi revine asupra afirmatiilor prin care a dezvaluit ca i s-au cerut 100.000 de euro ca sa ocupe pozitia a treia pe lista candidatilor PMP la europarlamentare si subliniaza ca in partid s-a cerut obtinerea de sponsorizari legale.

"Ca sa curmam speculatiile de tip 'scandal du iz de coruptie in PMP'. Li s-a cerut candidatilor sa obtina sponsorizari legale pentru a finanta campania, nu sa vina cu geanta la cineva. Orice alta 'interpretare' a spuselor mele e scoasa din context in mod abuziv", a scris Teodor Baconschi, pe pagina sa de Facebook.

Intr-o postare anterioara, fostul ministru de Externe al Romaniei dezvaluia ca i s-au cerut, "cu scandaluri si insulte", 100.000 de euro pentru a fi "tolerat" pe locul al treilea la europarlamentarele de anul acesta, loc considerat eligibil.

Baconschi dezvaluie ca i s-au cerut 100.000 de euro pentru pozitia pe lista la europarlamentare

"Am candidat pe un post de vicepresedinte al PMP (adica pe functia detinuta din august 2013) dar nici aici n-a mers: a castigat domnul Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminti, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de doamna Udrea pentru a candida (desi 90% dintre participantii la congres nu stiau cine e).

In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise - la un prim scrutin intern - cap de lista, sau pentru cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi 'tolerat' pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa 'scot' o asemenea suma... Nu intra nici sutele de mii de injuraturi primite de la cetatenii care, pe buna dreptate iritati, m-au judecat 'la pachet' cu toata 'clasa politica', dominata, cum stim, de figuri agramate si/sau interlope", a scris Teodor Baconschi, in postarea intitulata "Precizari pentru cei care sustin ca intelectualii angajati politic 'abandoneaza lupta prea usor'".

Baconschi a demisionat din PMP. Papahagi "mai rabda": Udrea a scapat "de un odios intelectual"

Teodor Baconschi, fostul vicepresedinte PMP si fondator al Miscarii Populare, a demisionat din PMP in 26 iunie, dupa ce noul presedinte al partidului, Elena Udrea, a declarat ca acesta nu este partidul celor cu studii la Sorbona, in conditiile in care fostul ministru a urmat studiile celebrei universitati franceze.

I.S.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...