Incepe lupta pentru conducerea PMP: Cine s-a mai inscris in cursa

Vineri, 30 Mai 2014, ora 14:48
2375 citiri
Incepe lupta pentru conducerea PMP: Cine s-a mai inscris in cursa
Foto: Facebook Teodor Baconschi

Teodor Baconschi a declarat ca isi doreste o functie in conducerea PMP, dupa ce a obtinut un procent bun pentru partid in sectorul 1 din Bucuresti la alegerile europarlamentare.

"Cred ca rezultatul pe care l-am obtinut ma autorizeaza sa candidez la o functie de conducere", a declarat Teodor Baconschi la inceputul sedintei Colegiului National al PMP, care se desfasoara vineri, potrivit Romania Tv.

"M-am asteptat la un rezultat mai bun, dar toata lumea a facut tot ce a putut. Eu si echipa mea am obtinut in sectorul 1 un rezultat de 14%, asta arata ca PMP are un potential foarte bun", a mai adaugat Baconschi, care a cerut si o analiza "realista" a rezultatelor inregistrate de partid.

Sedinta PMP, zguduita de tensiuni. Mai multi lideri isi doresc presedintia partidului

Mai multi reprezentanti cunoscuti ai PMP au afirmat ca isi doresc locuri in conducere sau chiar conducerea PMP. Adrian Papahagi a afirmat primul ca isi va depune candidatura la presedintia PMP, "daca nu exista un altul mai bun, pe care il voi sprijini".

Potrivit unor surse, Cristian Diaconescu, fostul sef al Cancelariei prezidentiale, este sprijinit de presedintele Traian Basescu, in preluarea conducerii acestei formatiunii politice.

Si europarlamentarul Cristian Preda sustine ca doreste sa se afle in conducerea PMP. Actualul presedinte, Eugen Tomac, a convocat Colegiul National de vineri tocmai pentru a pregati organizarea Congresului partidului pe data de 7 iunie. El nu a anuntat inca daca a decis sa candideze in continuare pentru locul in fruntea PMP.

PMP a obtinut aproximativ 6% in alegerile de duminica, desi a beneficiat de sustinerea puternica a presedintelui Traian Basescu.

#Baconschi conducere PMP candidat, #Baconschi candidatura conducere PMP, #Baconschi rezultate PMP conducere , #Partidul Miscarea Populara