Baconschi acuza: PDL "s-a pesedizat"

Marti, 26 Iunie 2012, ora 11:52
2409 citiri
Baconschi acuza: PDL "s-a pesedizat"

Partidul Democrat Liberal "s-a pesedizat", a spus prim-vicepresedintele demisionar al formatiunii, Teodor Baconschi. Acesta spera ca "figurile noi care-l vor seconda pe Vasile Blaga in reconstructia partidului sa nu faca figuratie".

In opinia lui Teodor Baconschi, "PDL a guvernat responsabil si a respectat acordurile cu FMI si Comisia Europeana, dar s-a si pesedizat. Electoratul de dreapta doreste o forta politica reformatoare, care sa revina la agenda anticoruptie, care sa dialogheze efectiv cu clasa de mijloc, sa propuna politici fiscale adecvate cresterii economice si sa stimuleze IMM-urile, revenind pe cat posibil si la o deontologie in viata publica".

Teodor Baconschi apreciaza ca "PDL trebuie sa scoata in fata acele figuri si acele resurse umane, dar si acele propuneri politice in stare sa-l recredibilizeze si totodata sa puna bazele unei constructii de centru-dreapta mai ample".

Intrebat ce inseamna ca PDL s-a "pesedizat", Teodor Baconschi a raspuns: "PDL a preluat in timp niste hataruri, cutume si atitudini specifice stangii neo-comuniste si care dezgusta. Orice electorat educat, cu discernamant asteapta de la politicieni seriozitate, devotament fata de binele comun, solutii, mai putin tapaj, mai putine conflicte inter-personale si totodata transparenta".

Cei care il vor ajuta pe Blaga la reconstructia PDL nu trebuie sa faca figuratie

Teodor Baconschi a anuntat, luni, ca si-a depus candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte al PDL, in Biroul Permanent National, la Conventia Nationala extraordinara, care se va desfasura pe 30 iunie. El mai spune ca "important este ca figurile noi care-l vor seconda pe Vasile Blaga in reconstructia partidului sa nu faca figuratie. Ne laudam cu resurse umane de buna calitate, dar nu le asociem in deciziile politice si asa mai departe".

In opinia liderului democrat-liberal, PDL ar trebui sa faca aliante la alegerile parlamentare din acest an: "La alegeri ar trebui sa mergem pe propuneri comune. E important sub raport tactic ca PDL sa se asocieze cu alti parteneri".

Baconschi: Voi candida la o functie in Biroul Permanent National al PDL

Teodor Baconschi considera ca dupa Congresul extraordinar al PDL, partidul nu va avea timp de pierdut. "Clepsidra e pe masa, e foarte multa munca la mijloc si sper ca toti colegii nostri sa se implice. Nu prea e timp de vacanta. PDL sa se reconstruiasca intern si sa vina cu un Guvern din umbra, care sa le permita romanilor o veritabila alegere intre unii si altii", spune el.

Baconschi afirma ca "e nevoie de o reforma substantiala a PDL si cred ca ea se poate indeplini. E nevoie si de oameni noi. Trebuie sa cautam printre absolventii merituosi, printre reprezentantii profesiunilor liberale".

Congresul extraordinar al PDL va avea loc sambata. Exista un singur candidat la presedintia partidului, Vasile Blaga.

Citeste mai multe despre Baconschi: Oamenii noi care-l vor seconda pe Blaga nu trebuie sa faca figuratie, pe RFI Romania.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com