Baconschi: Afirmatia lui Marga despre presedinte, fara radarul bunului simt

Luni, 28 Mai 2012, ora 20:43
2513 citiri
Baconschi: Afirmatia lui Marga despre presedinte, fara radarul bunului simt

Fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Baconschi il critica pe actual sef al diplomatiei, Andrei Marga, dupa ce acesta spusese ca suspendarea lui Traian Basescu ar aduce schimbari benefice in politica romaneasca.

Marga: Suspendarea presedintelui ar putea avea efecte benefice

"Uneori, enormitatile trec neobservate, tocmai pentru ca ies de pe radarul bunului simt curent. Este cazul afirmatiei dlui ministru Marga despre oportunitatea de a-l suspenda pe Presedintele Romaniei. Poti face asemenea afirmatii ca membru al Opozitiei (cu titlu de declaratie politica parlamentara), ca votant al unui partid (iesit la o bere) sau ca bunic la gura sobei, daca nepotii au rabdare sa-ti mai asculte povestile", a acuzat Baconschi intr-o declaratie remisa Ziare.com.

"NU ai insa dreptul de a debita o asemenea prapastie ca ministru de Externe in functie. Chiar si in situatiile de coabitare. Pentru ca tot ce spui in aceasta calitate e perceput de opinia publica internationala ca afirmatie statala, respectiv ca pozitie oficiala a Romaniei", a adaugat prim-vicepresedintele PDL.

Baconschi il mai acuza pe acesta ca a primit un mandat de la liderul PC, Dan Voiculescu, si presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Afirmatia dlui Marga transmite in toata lumea urmatorul semnal: dupa ce au schimbat doua guverne in trei luni, politicienii din aceasta tara au de gand sa completeze haosul printr-o criza constitutionala si institutionala prelungita. E clar ca, pus in fata unei asemenea perspective, investitorul strain se reorienteaza, guvernele mai putin favorabile Romaniei apasa pe acceleratie, iar partenerii nostri din UE si NATO se pregatesc sa puna Romania pe lista tarilor cu probleme durabile.

Cata vreme va detine portofoliul Externelor, dl Marga nu are voie sa-si ia mandatul de la tandemul Crin Antonescu-Dan Voiculescu. Una e sa ajungi criticat in Der Spiegel, cum i s-a intamplat dlui Marga, si cu totul altceva sa anunti, urbi et orbi, ca reprezinti o tara cu instabilitate garantata", considera Baconschi.

Fostul sef al diplomatiei spune si ca, in acest moment, patriotismul lui Marga e in coma.

"Sper ca patriotismul dlui Marga sa-si revina din coma. Domnia sa are datoria de a se comporta responsabil nu doar in zilele cand e bine dispus, ci in fiecare secunda a exercitarii functiei de sef al diplomatiei. Nu-i cerem mai mult, dar nu putem accepta mai putin", a conchis Baconschi.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat ca o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu ar putea avea efecte pozitive pentru Romania.

"Nu putem estima complet acum, dar Romania are nevoie de impulsuri noi, de politici noi si de aceea recenta schimbare de guvern a fost oportuna si necesara. Schimbari profunde in politica romaneasca de la aceasta ora, pe directia la care va referiti, pot avea efecte benefice in repunerea in miscare a energiilor tarii", a spus Marga, intrebat ce efecte ar avea suspendarea presedintelui, intr-un interviu pentru Romania Libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Baconschi Marga bun simt, #Baconschi Marga suspendare Basescu , #PDL