Baconschi: Alianta de Centru-Dreapta poate ajunge pana la 35% la parlamentare

Vineri, 31 August 2012, ora 16:39
3326 citiri
Baconschi: Alianta de Centru-Dreapta poate ajunge pana la 35% la parlamentare
Foto: Arhiva

Presedintele Fundatiei Crestin-Democrate, Teodor Baconschi, sustine ca, la alegerile parlamentare, Alianta de Centru-Dreapta poate ajunge pana la maximum 35 de procente, deoarece "romanii sunt dezamagiti de USL".

"Cred ca putem viza 30-35% pentru ca romanii sunt dezamagiti de USL, pentru ca bilantul intern si extern al acestei guvernari este, din pacate, mult mai prost decat s-ar fi putut astepta chiar si sustinatorii USL si cred ca o rasturnare de situatie este posibila.

Nu stiu daca tactic este dezirabila pentru 2013, care va fi un an complicat pentru ca practic adevaratul impact economic negativ al crizei police de anul acesta se va deconta anul viitor", a sustinut joi Baconschi intr-o interventie la RFI.

De asemenea, acesta a mai precizat ca "USL isi da seama ca, daca nu se ocupa putin si de guvernare, ca sa nu spun buna guvernare, isi va diminua spectaculos sansele de a continua guvernarea" si considera ca "premierul, intors din Africa de Sud, se va comporta asa cum a promis in The Guardian, ca va inventa o formula de coabitare civilizata, presedintele n-are cu ce sa-i incurce", sustinand ca "daca nu avem buna guvernare, nu mai poate fi vina lui Traian Basescu".

Cat despre relatia cu presedintele de centru-dreapta, Traian Basescu, Baconschi a subliniat ca "toate entitatile de centru-dreapta l-au sprijinit pe presedinte la referendum", explicand faptul ca "Traian Basesu isi va incheia in mod normal mandatul peste doi ani dar in acelasi timp trebuie si cred ca si presedintele asteapta de la fostul sau partid, un semn de maturitate, de autonomie politica, dovada ca merge pe picioarele proprii si ca reuseste sa impinga in prim-planul scenei oameni noi care pot convinge alegatorii".

"Vom prezenta electoratului de centru-dreapta liste comune de candidati, selectionati si dupa criterii profesionale si de integritate, in cadrul unei constructii politice noi care, cel putin in aceasta etapa este o alianta electorala, nu o alianta politica inscrisa la Tribunal", a mai completat acesta.

Baconschi a mai spus la RFI Romania ca "urmeaza un program de guvernare, se lucreaza la un calendar de actiuni comune, sper ca toti cei intrati in constructie sa vorbeasca pe o singura voce si toate acestea se vor face intr-un interval scurt, mai sunt 100 de zile pana la alegerile generale".

"Avem un adversar mare, un pasiv greu si care nu trebuie sa guverneze in urmatorii patru ani in Romania si aceasta este tinta catre care mergem, deocamdata e bine ca intre membrii Aliantei de Centru-Dreapta sa nu apara atacuri", a subliniat Baconschi, facand astfel referire la certurile aparute intre Elena Udrea si Mihail Neamtu.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Baconschi Alianta Dreapta alegeri, #Baconschi Dreapta parlamentare sanse , #PDL