Baconschi: Alianta de Centru-Dreapta poate ajunge pana la 35% la parlamentare

Vineri, 31 August 2012, ora 16:39
2979 citiri
Baconschi: Alianta de Centru-Dreapta poate ajunge pana la 35% la parlamentare

Presedintele Fundatiei Crestin-Democrate, Teodor Baconschi, sustine ca, la alegerile parlamentare, Alianta de Centru-Dreapta poate ajunge pana la maximum 35 de procente, deoarece "romanii sunt dezamagiti de USL".

"Cred ca putem viza 30-35% pentru ca romanii sunt dezamagiti de USL, pentru ca bilantul intern si extern al acestei guvernari este, din pacate, mult mai prost decat s-ar fi putut astepta chiar si sustinatorii USL si cred ca o rasturnare de situatie este posibila.

Nu stiu daca tactic este dezirabila pentru 2013, care va fi un an complicat pentru ca practic adevaratul impact economic negativ al crizei police de anul acesta se va deconta anul viitor", a sustinut joi Baconschi intr-o interventie la RFI.

De asemenea, acesta a mai precizat ca "USL isi da seama ca, daca nu se ocupa putin si de guvernare, ca sa nu spun buna guvernare, isi va diminua spectaculos sansele de a continua guvernarea" si considera ca "premierul, intors din Africa de Sud, se va comporta asa cum a promis in The Guardian, ca va inventa o formula de coabitare civilizata, presedintele n-are cu ce sa-i incurce", sustinand ca "daca nu avem buna guvernare, nu mai poate fi vina lui Traian Basescu".

Cat despre relatia cu presedintele de centru-dreapta, Traian Basescu, Baconschi a subliniat ca "toate entitatile de centru-dreapta l-au sprijinit pe presedinte la referendum", explicand faptul ca "Traian Basesu isi va incheia in mod normal mandatul peste doi ani dar in acelasi timp trebuie si cred ca si presedintele asteapta de la fostul sau partid, un semn de maturitate, de autonomie politica, dovada ca merge pe picioarele proprii si ca reuseste sa impinga in prim-planul scenei oameni noi care pot convinge alegatorii".

"Vom prezenta electoratului de centru-dreapta liste comune de candidati, selectionati si dupa criterii profesionale si de integritate, in cadrul unei constructii politice noi care, cel putin in aceasta etapa este o alianta electorala, nu o alianta politica inscrisa la Tribunal", a mai completat acesta.

Baconschi a mai spus la RFI Romania ca "urmeaza un program de guvernare, se lucreaza la un calendar de actiuni comune, sper ca toti cei intrati in constructie sa vorbeasca pe o singura voce si toate acestea se vor face intr-un interval scurt, mai sunt 100 de zile pana la alegerile generale".

"Avem un adversar mare, un pasiv greu si care nu trebuie sa guverneze in urmatorii patru ani in Romania si aceasta este tinta catre care mergem, deocamdata e bine ca intre membrii Aliantei de Centru-Dreapta sa nu apara atacuri", a subliniat Baconschi, facand astfel referire la certurile aparute intre Elena Udrea si Mihail Neamtu.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...