Baconschi cere participantilor la "protestul papioanelor" petitie pentru demiterea lui Marga

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 12:14
1630 citiri
Baconschi cere participantilor la "protestul papioanelor" petitie pentru demiterea lui Marga

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi (PDL) scrie, pe Facebook, ca, "in pofida deciziei ridicole a CNSAS", ar trebui ca macar participantii la "protestul papioanelor", din vara, sa initieze o petitie pentru demiterea lui Andrei Marga de la conducerea ICR.

Baconschi aminteste ca PNL a exclus-o din viata politica si publica pe Mona Musca, pe motivul colaborarii cu Securitatea.

"Tot PNL il sprijina azi pe Andrei Marga care a dat note informative sub nume de cod si care calareste de doua decenii functii importante pentru intreaga societate: rector si ministru al Educatiei, ministru de Externe sau presedinte ICR. Nu mai vorbesc despre temporara infiltrare a lui Marga in fruntea PNTCD...

Cred ca in pofida deciziei ridicole a CNSAS (a mancat usturoi, dar miroase a lavanda), ar trebui ca macar participantii la "protestul papioanelor" sa deschida o petitie pentru demiterea lui Marga de la ICR. Sa-si puna USL, politic, pe cine vrea la ICR. Dar nu pe acest dascal marxist, care si-a facut cariera pe turnatorii si mistificari", mai scrie fostul ministru de Externe pe Facebook.

CNSAS a stabilit ca Andrei Marga, fost ministru de Externe si actual sef al ICR, nu a fost colaborator al Securitatii, desi acesta a furnizat informatii sub numele de cod Horia, fara a exista insa un angajament, decizia fiind luata in 6 noiembrie si facuta publica vineri.

Marga nu a fost colaborator al Securitatii, dar a dat informatii sub numele "Horia"

Adeverinta postata pe site-ul CNSAS consemneaza ca intr-unul dintre dosarele din fondul arhivistic s-a regasit un document fara titlu, datat 9.03.1977 si redactat de catre un ofiter din cadrul Inspectoratului Judetean Cluj serviciul III, conform caruia in luna august a fost recrutat ca informator "legatura lui WERNER", Andrei Marga, fost bursier Humboldt, care "urmeaza a primi sarcini concrete pe langa obiectiv".

Potrivit CNSAS, din documentele analizate rezulta ca, in perioada 1977 - 1978, Marga "a redactat olograf note informative pe care le-a semnat cu numele conspirativ Horia", dar "nu exista un angajament semnat de titluar".

In vara, cateva sute de persoane au participat pentru cateva zile la un protest denumit "protestul papioanelor", de sprijin pentru fostul sef al ICR Horia Roman Patapievici, manifestantii purtand respectivul accesoriu vestimentar.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...