Baconschi: Fruzaverde se teme de viitorul congres PD-L

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 16:52
1207 citiri
Baconschi: Fruzaverde se teme de viitorul congres PD-L

Teodor Baconschi, ministrul de Externe, este de parere ca Sorin Frunzaverde, vicepresedintele PD-L, "se teme de viitorul congres PD-L" si nu vede cu ochi buni reformarea partidului.

Baconschi a reactionat dupa ce Sorin Frunzaverde l-a atacat cu privire la problemele pe care le are Romania in ceea ce priveste aderarea la spatul Schengen.

"Impresia mea este ca, pentru a iesi din conul de umbra in care l-au plasat afacerile

sale din Caras-Severin, domnul Sorin Frunzaverde a citit intr-o cheie falsa

scrisoarea ministrilor de interne francez si german, prin care se recomanda amanarea

aderarii Romaniei la spatiul Schengen", a declarat Teodor Baconschi, potrivit unui comunicat de presa.

Ministrul de Externe l-a invitat pe Frunzaverde la o discutie in care se ofera sa ii explice atat atributiile MAE la procesul de aderare, dar si motivele reale invocate de scrisoarea ministrilor de interne francez si german.

"Am insa intuitia ca domnul Frunzaverde nu se teme atat de presupusul 'faliment al politicii externe romanesti', cat de viitorul congres al PD-L, in care proiectul meu reformator nu este privit cu ochi buni de domnia sa. Ma surprinde aceasta lipsa de solidaritate si acest atac confuz si nejustificat, cu atat mai mult cu cat pe vremuri domnul Frunzaverde era relativ cunoscut pentru inclinatiile sale crestin - democrate", a mai declarat ministrul Baconschi.

Ministrul de Externe a reiterat ca MAE "si-a facut tema", si-a modernizat reteaua consulara si a pus in functiune sistemul de vize si ca "toate eforturile,

conform acquis-ului Schengen, sunt oricand cuantificabile si verificabile pe teren".

Frunzaverde: Daca Romania nu e admisa in Schengen, Baconschi ar trebui demis

Sorin Frunzaverde s-a aratat nemultumit de prestatia ministrului de Externe si a spus ca acesta ar fi responsabil, in cazul in care Romania nu adera la spatiul Schengen.

"Romania nu s-a mai confruntat cu un asemenea insucces din 1997, la Summitul de la Madrid, cand nu a fost admisa in NATO. Daca tara noastra nu e admisa in spatiul Schengen, Baconschi ar trebui demis", a declarat vineri Sorin Frunzaverde.

Citeste si:
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit luni, 16 mai, despre o resetare completă a Eurovision "pe alte baze", considerând că împărţirea politică a voturilor nu are nicio legătură...
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...