Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Baconschi: In PDL e nervozitate. Boc nu trebuie schimbat

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 23:07
1972 citiri
Baconschi: In PDL e nervozitate. Boc nu trebuie schimbat
Foto: B1 TV

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat duminica seara, ca in PDL "exista o stare de nervozitate care trebuie corectata" cat mai repede, prin decizii concrete, intrucat partidul are nevoie de "un respiro", pentru a se putea pregati pentru alegeri.

"Variantele de lucru cu care se opereaza acum in interiorul PDL nu exclud nimic, dar impresia mea este este ca nu s-a ajuns, pana la ora cand vorbim, la un consens referitor la cel mai bun pas urmator", a raspuns Baconschi, intrebat fiind cat de mult este preocupat PDL, in aceste zile, de subiectul remanierii si eventual al schimbarii intregului guvern.

Vicepreseidntele democrat-liberal spune ca partidul are nevoie de "un respiro", pentru a se putea pregati pentru alegeri, de aici si "fierberea", "starea de nervozitate", din PDL.

"Fenomenul de uzura legat de guvernarea in conditii atat de grele e inevitabil. Asa incat (in partid - n.red.) exista o fierbere, o dorinta de a nu penaliza PDL, care si-a asumat responsabilitatea guvernarii in acesti ani, si de a-i da un respiro pentru a se putea organiza corespunzator in vederea alegerilor locale si parlamentare. Exista o stare de nervozitate care trebuie corectata. O mare organizatie politica reprezinta si interesele insumate ale tuturor membrilor. Si PDL traieste pe aceeasi logica, deci nu trebuie sa privim aici individual", a explicat Baconschi, la B1 TV.

Intrebat cat timp mai are PDL sa corecteze aceasta stare, fostul ministru de Externe a aratat ca "prea mult timp nu are", explicand ca, odata decomasate alegerile, se intra "intr-o logica electorala si e nevoie de pregatirea - de sus pana jos - a aparatului de partid, a organizatiilor locale pentru aceasta batalie", iar membrii PDL trebuie sa se mobilizeze in perioada urmatoare.

"Nu ne mai putem permite expectativa, ghicitul in cafea, ipotezele care mai de care mai curajoase, dar neurmate de o decizie", a conchis Baconschi.

Boc nu trebuie schimbat in an electoral

Presedintele PDL este ales de Congres si nu ar trebui schimbat in an electoral, a adaugat prim-vicepresedintele democrat-liberal.

"Nu cred ca intr-un an electoral e nevoie de congres extraordinar. Partidul are nevoie acum de mobilizare, de tonus, de incredere in destinul lui si, in acelasi timp, are nevoie de un plan de actiune care sa-l reapropie de electorat si de societate in general", a declarat Baconschi.

La intrebarea moderatorului daca Boc ar trebui sa ramana la sefia partidului chiar daca ar pleca din fruntea Guvernului, fostul ministru de Externe a raspuns ca Emil Boc este presedintele PDL, ales intr-un congres cat se poate de democratic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Baconschi PDL alegeri, #Baconschi ghicit cafea PDL, #guvern Boc Baconschi PDL , #PDL