Baconschi lanseaza Fundatia Crestin-Democrata, la eveniment e asteptat si Basescu

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 17:26
1502 citiri
Baconschi lanseaza Fundatia Crestin-Democrata, la eveniment e asteptat si Basescu
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe Teodor Baconschi isi lanseaza miercuri seara fundatia in jurul careia intentioneaza sa construiasca o platforma care sa-i reuneasca de pedelistii cu idei crestin-democrate, la eveniment fiind asteptat si presedintele Traian Basescu.

Miercuri seara, la Ateneu, va avea loc lansarea Fundatiei Crestin-Democrate, fundatie ce isi propune sa promoveze valorile crestin-democratiei in Romania. Surse democrat-liberale precizeaza ca proiectul il are ca principal promotor pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care s-a inscris in PD-L.

Accesul la lansarea fundatiei se va face pe baza de invitatie. Este de asteptat sa participe si presedintele Traian Basescu, desi prezenta acestuia nu este deocamdata certa.

Pe 28 septembrie, Teodor Baconschi si-a anuntat de curand aderarea la PD-L.

"Ma alatur PD-L cu un sentiment de responsabilitate, cu optimism si cu neclintita incredere in principiile dreptei. Ma asociez unui partid pe care-l vreau improspatat si modelat de valorile Partidului Popular European. Intru in politica intr-un moment de mare dificultate economica, sociala si morala, dar port cu mine un indreptatit mesaj de speranta.

Ma lansez in dezbaterea politica interna cu energia si experienta unei generatii care crede ca Romania merita mai mult. Imi asum, alaturi de toti colegii mei, un proiect dedicat binelui comun, care poate reusi doar prin solidaritatea celor liberi si puternici. Ma anima un singur gand: a sosit vremea unei reale schimbari in intreaga societate, in dezbaterea politica, iar cei din generatia mea nu-si mai permit luxul de a sta pe margine", a declarat el atunci.

Vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica, l-a invitat, in luna mai, pe ministrul roman de externe Teodor Baconschi sa se inscrie in PD-L, mentionand ca a sosit momentul ca grupul de opinie crestin-democrata sa-si faca simtita prezenta intr-un mod foarte puternic in formatiune.

"Daca in ultimii ani grupul de opinie doctrinar liberala s-a exprimat mai des si a fost mai vizibil in PD-L, a sosit momentul ca grupul de opinie crestin-democrata sa-si faca simtita prezenta intr-un mod foarte puternic. Si aveam nevoie pentru aceasta de o personalitate care sa aiba actiunea de a solidariza, de aduna intelectualii care au aceasta sensibilitate crestin-democrata, de o puternica personalitate care sa aiba autoritate in acest domeniu", a declarat Valeriu Stoica.

"Din fericire am gasit aceasta personalitate, este domnul Baconschi, care, dincolo de faptul ca este ministru de externe, s-a afirmat dupa anii '90 ca unul dintre principalii creditori ai crestin-democratiei", a adaugat Stoica.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Teodor Baconschi PDL, #Baconschi Basescu, #Baconschi fundatie , #PDL