Baconschi: MAE, populat de tuteri politici transferati direct de pe platourile Antenei 3

Vineri, 25 Mai 2012, ora 20:33
4276 citiri
Baconschi: MAE, populat de tuteri politici transferati direct de pe platourile Antenei 3

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi considera ca noua conducere a Ministerului de Afaceri Externe este populata cu "tuteri politici transferati direct de pe platourile Antenei 3", fostul ministru referindu-se la secretarul de stat Dan Petre.

"Cum sa evaluezi noua conducere MAE, populata cu tuteri politici transferati direct de pe platourile Antenei 3? Domnul secretar de stat Dan Petre, bunaoara, care lipseste de pe toate motoarele de cautare bibliografica, sustinea mai demult, pe site-ul Universitatii Bucuresti, ca are titlul de doctor: as fi curios sa stiu cine i l-a conferit.

Domnia sa pretinde totodata ca este 'diplomat' al EHESS (mi-ar placea sa vad trofeul scanat) si ca a publicat numeroase studii si articole (abia astept sa consult lista acestora)", scrie Teodor Baconschi pe blogul personal.

"De ce nu va fi ramas simpatica dna Natalia Intotero invatatoare la Brad, unde ar fi facut fata cu brio, in loc sa (re)devina secretar de stat?", continua Baconschi.

Pedelistul areciaza ca Romania va fi catalogata drept o tara de impostori dupa seria de numiri fara acoperire sau "foarte acoperite" pe care Guvernul Ponta le executa "foc-cu-foc".

"Desi nu suntem o tara de impostori, tocmai asa vom fi socotiti dupa seria de numiri fara acoperire (sau foarte acoperite) pe care Guvernul Ponta le executa foc-cu-foc. E drept, cand pui la Educatie Nationala doi ministri ratati, lasand apoi Bacalaureatul 2012 pe mana unui interimar semi-agramat, doare atat de rau incat enervezi pe toata lumea si trebuie sa faci pasul inapoi. Ce ecou vor avea alte numiri, sesizate in treacat, desi urmarile lor se vor dovedi la fel de grave ?", completeaza Baconschi.

Acesta precizeaza ca Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, este dator vandut lui Dan Voiculescu, fiind pus acolo impotriva intereselor propriei institutii, aflate in litigiu cu "Felix", in timp ce "tipul de la ICS", cu mutarea in plic, a fost retras "imediat ce si-a facut treaba".

"Cum sa comentezi ascensiunea dlui Cernea, care - fara sa fi obtinut o biata licenta - il va 'consilia' pe dl Ponta contra unui salariu din fonduri publice? 'Avocati' cunoscuti ca aparatori ai diferitilor interlopi (deja condamnati, precum senatorul Voicu) patrund pe usa din fata in MAI...", mai noteaza fostul ministru.

Acesta puncteaza ca implantarea acestei clientele "fara merite" divulga criza de resurse umane in sanul "nereformatelor" partide componente ale USL.

"Suntem doar la inceputul unui dezmat administrativ care ne va costa enorm si care se va etala nestingherit mai ales daca USL, calare pe toate parghiile puterii, isi va mentine, dupa noiembrie, majoritatea parlamentara incropita din oportunism si tradare", conchide Baconschi.

D.R.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....