Baconschi: Marga este un filozofastru marxist-resapat

Joi, 21 Martie 2013, ora 18:04
3352 citiri
Baconschi: Marga este un filozofastru marxist-resapat

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi il catalogheaza pe presedintele Institutului Cultural Roman, Andrei Marga, drept un "filozofastru marxist-resapat", afirmand ca acesta nu mai poate fi tolerat, intreaga elita intelectuala fiind "indignata de comportamentul abuziv" al acestuia.

"Cazul Andrei Marga nu mai poate fi tolerat. Omul a schimbat vocatia institutiei numite ICR, pe care o finantam din bani publici. A scos toti directorii performanti ai filialelor din strainatate, a facut concursuri ilegale de angajare a unei clientele obscure, a deschis aberante filiale interne, folosesete site-ul ICR pentru rafuieli personale, insulta creatori de prim ordin (de la Andrei Plesu pana la romancierul Filip Florian) si multe altele.

Din start, Andrei Marga nu era potrivit pentru aceasta functie: nu pentru ca este un filozofastru marxist-resapat, ci pentru ca CNSAS a scos la iveala dosarul sau de informator al Securitatii comuniste (cu cel putin doua nume de cod)", a scris Teodor Baconschi, pe blogul sau.

Cartarescu si Plesu nu merg la Salonul de Carte de la Paris. Ce spune Marga

Democrat-liberalul ii cere demisia presedintelui ICR: "Cand toata elita intelectuala este indignata de comportamentul abuziv al acestui personaj, ce se poate face ? Un singur lucru: presiune publica pentru demiterea lui cat mai grabnica".

"Dintr-o perspectiva cinica, mentinerea lui Marga in fruntea ICR este binevenita pentru Opozitie. Enerveaza liderii de opinie, de la stanga la dreapta, si da zilnic masura unui guvern in care partizanatul devine sinonim al imposturii intelectuale, asa cum indepartarea de orice norma europeana devine program politic.

Nu vreau deci sa-i dau sfaturi bune dlui Ponta, intru demiterea lui Marga. El trebuie oricum sa plece, pentru ca invenineaza viata culturala a unei intregi societati, dar si pentru ca si-a demonstrat de multa vreme inadecvarea, incepand cu meteoricul - si nefericitul - ministeriat la Externe. Dle Ponta, daca Marga e demis, suntem intr-o tipica 'win-win situation'", incheie Teodor Baconschi.

Printre democrat-liberalii care i-au cerut demisia lui Marga se numara si fostul presedinte al Camerei Deputatilor Roberta Anastase.

Presedintele ICR, Andrei Marga, s-a aflat in centrul scandalului reprezentarii Romaniei la Salonul de Carte de la Paris, unde nume importante ale literaturii romane, precum Mircea Cartarescu, Andrei Plesu, Gabriel Liiceeanu sau Neagu Djuvara au fost invitati dar au refuzat sa se duca.

F.N.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...