Baconschi: Mi-as dori o alianta cu liberalii care nu vor sa tradeze dreapta

Miercuri, 10 August 2011, ora 10:27
1509 citiri
Baconschi: Mi-as dori o alianta cu liberalii care nu vor sa tradeze dreapta
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, afirma ca Romania are nevoie de alianta politica de dreapta, care sa consolideze capitalul autohton si sa continue procesul de modernizare a societatii.

Intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, primvicepresedintele PDL declara ca aceasta formatiune a ramas "singura forta politica de dreapta, angajata si principial si ca actiune in a reforma statul", capabila de a capta toate voturile din acest bazin electoral.

"Tovarasia afisata intre PNL si PSD duce la aparitia unei contradictii doctrinare, care discrediteaza USL in ochii electoratului. (...) Cred ca, din cauza crizei, am ajuns mai sensibili ca societate la doctrine. Nu pentru ca ne-a cuprins subit o frenezie intelectuala, ci pentru ca am vazut ce inseamna statul care se sustine dintr-o economie solida, stabilizata. (...)Pe scurt, e vorba de modernizarea Romaniei profunde. Ori, setul de legi, care s-a adoptat cu mari batalii, educatie, sanatate, munca, justitie, a pus bazele unei reforme profunde care trebuie finalizata", afirma Baconschi.

Acesta spune ca PDL se afla acum la circa 20% in preferintele electoratului si, pe masura ce oamenii vor intelege ca masurile de austeritate au fost dure, dar necesare, increderea in PDL va creste.

"Cred ca cei mai suparati au fost romanii anul trecut, cand au luat in piept dificultatile crizei. In momentul in care vezi un santier miscanduse, cand vezi ca in mall-uri este din nou animatie, ca piata imobiliara se dezgheata, toate acestea sunt simptome ca suntem pe un drum bun. Fructele acestei responsabilitati politice vor fi culese la alegeri. Inainte de a intra in cabina de vot, toti romanii isi fac un calcul. Ei vor intelege ca politicile au fost corecte. Poate nu au fost intelese de la inceput, insa rezultatul este bun pentru noi toti.

Cred in bunul simt al romanilor. Dincolo de excesele noastre temperamentale sau retorice de la televizor, oamenii nu isi incredinteaza viitorul oricui, si vor alege pe cineva, cel putin cei de dreapta, care sa-i reprezinte. Sa duca mai departe reforma statului si a economiei si, in acelasi timp, sa ofere garantii de stabilitate", spune acesta.

In opinia lui Teodor Baconschi Opozitia "nu exceleaza in comunicare" ci in "tapaj mediatic, atac la persoana si galagie sterila".

"Mi-as dori o alianta cu toti acei liberali care nu vor sa tradeze valorile dreptei autentice. E nevoie de o mare alianta politica de dreapta, pentru a consolida capitalul romanesc. Si pentru a duce mai departe modernizarea intregii societati.(...)

Dupa 20 de ani de delapidari, manipulare, jaf este esential sa trecem de punctul critic al crizei, sa tragem concluziile cele mai intelepte, ca sa putem ajunge in punctul acela in care nu mai exista intoarcere in ceea ce priveste dinamica dezvoltarii. Pentru asta iti trebuie mult mai multa competitie libera, spargerea monopolurilor, cresterea sectorului IMM-urilor. Sunt cateva mari proiecte de infrastructura care trebuie duse la capat, pentru a pompa sange in organismul economic. Deci, avem niste prioritati pe care doar dreapta le poate duce la capat. Stanga este arhaica la acest capitol", crede Teodor Baconschi.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Baconschi alianta liberali, #alianta PNL PDL, #Baconschi alianta forte dreapta , #PDL