Baconschi: Nimeni nu s-a nascut ministru si n-are rost sa dramatizez

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 18:15
2380 citiri
Baconschi: Nimeni nu s-a nascut ministru si n-are rost sa dramatizez
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, demis luni dimineata in timp ce se afla la la Bruxelles, unde participa la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe, s-a declarat multumit de ceea ce a facut pana acum, in functia de sef al diplomatiei si a subliniat ca a actionat "de buna credinta".

"Nu doresc sa ma victimizez, mi-am facut datoria cat am putut mai bine, intr-un context dificil. Nu poti sta cu forta intr-o echipa guvernamentala. Am acionat politiceste corect si cu buna credinta. Facem in servciul public ce putem, pe o durata mai lunga sau mai scurta", a declarat Baconschi la Antena 3, dupa ce a fost demis.

Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Prim-vicepresedintele PDL a subliniat ca nu crede ca declaratia sa de pe blog, cand a scris ca "nu mahalaua violenta si inepta incolonata este cea care trebuie sa decida", a declansat iesirea oamenilor in strada si nici demiterea sa nu este o solutie.

"Nu cred ca aceasta este cauza nemultumirilor exprimate de societatea romaneasca si nici solutia. Ministrul de Externe are un mandat specific, ca om politic am reactionat si la ce se intampla in tara", a mai spus Baconschi.

"Nu am avut nicio discutie cu premierul, in legatura cu postarea de pe blogul meu. (...)Nimeni nu s-a nascut ministru si n-are rost sa dramatizez. Am comunicat cu presedintele Traian Basescu, am inteles ca solicitarea de revocare a fost trimisa in cursul diminetii, nu stiu ce reactie va avea dl presedinte, dar vad ca exista discutii legate deja despre succesiune. Nu pot spune ce am discutat cu dl presedinte, sunt discutii institutionale care nu trebuie dezvaluite presei", a precizat Teodor Baconschi.

Despre posibilul sau succesor, fostul sef al diplomatiei romane a spus ca este un diplomat cu experienta.

"Cristian Diaconescu este un diplomat de cariera, cu experienta, iar acest lucru ar insemna o transformare in randul echilibrului politic, PDL-ul pierzand postul de ministru de Externe. Sunt vremuri tulburi, lucrurile se precipita si poate nu intotdeauna avem intelepciunea de a cumpani decizii. Coalitia a fost functionala pana acum, sper sa ramana asa si in continuare", a spus Baconschi.

Acesta a respins insa ideea ca si-ar putea da demisia din PDL, dupa revocarea sa din functie.

"Imi pastrez senintatatea si credinta ca elita politica romaneasca trebuie sa scoata in fata oameni noi, am intrat in politica pentru ca am fost convins ca avem nevoie de reprezentanti cat mai conformi cu Uniunea Europeana. Nu am intrebarile si dilemele cuiva care este de 20 de ani in politica", a afirmat Baconschi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Baconschi revocare, #Baconschi revocat, #Baconschi PDL , #PDL