Baconschi: Nimeni nu s-a nascut ministru si n-are rost sa dramatizez

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 18:15
2308 citiri
Baconschi: Nimeni nu s-a nascut ministru si n-are rost sa dramatizez
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, demis luni dimineata in timp ce se afla la la Bruxelles, unde participa la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe, s-a declarat multumit de ceea ce a facut pana acum, in functia de sef al diplomatiei si a subliniat ca a actionat "de buna credinta".

"Nu doresc sa ma victimizez, mi-am facut datoria cat am putut mai bine, intr-un context dificil. Nu poti sta cu forta intr-o echipa guvernamentala. Am acionat politiceste corect si cu buna credinta. Facem in servciul public ce putem, pe o durata mai lunga sau mai scurta", a declarat Baconschi la Antena 3, dupa ce a fost demis.

Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Prim-vicepresedintele PDL a subliniat ca nu crede ca declaratia sa de pe blog, cand a scris ca "nu mahalaua violenta si inepta incolonata este cea care trebuie sa decida", a declansat iesirea oamenilor in strada si nici demiterea sa nu este o solutie.

"Nu cred ca aceasta este cauza nemultumirilor exprimate de societatea romaneasca si nici solutia. Ministrul de Externe are un mandat specific, ca om politic am reactionat si la ce se intampla in tara", a mai spus Baconschi.

"Nu am avut nicio discutie cu premierul, in legatura cu postarea de pe blogul meu. (...)Nimeni nu s-a nascut ministru si n-are rost sa dramatizez. Am comunicat cu presedintele Traian Basescu, am inteles ca solicitarea de revocare a fost trimisa in cursul diminetii, nu stiu ce reactie va avea dl presedinte, dar vad ca exista discutii legate deja despre succesiune. Nu pot spune ce am discutat cu dl presedinte, sunt discutii institutionale care nu trebuie dezvaluite presei", a precizat Teodor Baconschi.

Despre posibilul sau succesor, fostul sef al diplomatiei romane a spus ca este un diplomat cu experienta.

"Cristian Diaconescu este un diplomat de cariera, cu experienta, iar acest lucru ar insemna o transformare in randul echilibrului politic, PDL-ul pierzand postul de ministru de Externe. Sunt vremuri tulburi, lucrurile se precipita si poate nu intotdeauna avem intelepciunea de a cumpani decizii. Coalitia a fost functionala pana acum, sper sa ramana asa si in continuare", a spus Baconschi.

Acesta a respins insa ideea ca si-ar putea da demisia din PDL, dupa revocarea sa din functie.

"Imi pastrez senintatatea si credinta ca elita politica romaneasca trebuie sa scoata in fata oameni noi, am intrat in politica pentru ca am fost convins ca avem nevoie de reprezentanti cat mai conformi cu Uniunea Europeana. Nu am intrebarile si dilemele cuiva care este de 20 de ani in politica", a afirmat Baconschi.

Citește și:
Problemele apărute după actualizarea legii electorale. Subvențiile rămân uriașe, iar mai nou partidele pot plăti amenzi din ele
Problemele apărute după actualizarea legii electorale. Subvențiile rămân uriașe, iar mai nou partidele pot plăti amenzi din ele
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a inițiat în urmă cu o lună o modificare a Legii finanțării partidelor politice (Legea 334/2006). Deși în prima variantă legea avea mai numeroase...
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat că Republica Moldova are probleme cu energia electrică după ce Rusia a bombardat infrastructură civilă de tip energetic din Ucraina, iar...