Baconschi: PDL Blaga e irezistibil atras de stanga PSD

Joi, 28 Martie 2013, ora 15:13
1928 citiri
Baconschi: PDL Blaga e irezistibil atras de stanga PSD

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a afirmat ca fosta dreapta din Alianta DA "a defectat ideologic si moral, unindu-se cu stanga PSD", iar "PDL Blaga e irezistibil atras de acelasi drum stramb, imoral si periculos pentru democratie".

Unul dintre sustinatorii motiunii "Reformistii" a Monicai Macovei a vorbit despre viata politica din Romania si, in acest context, despre PDL.

"Cateva evidente frapeaza viata politica si pe toti cetatenii ingrijorati de starea Romaniei. Prima e ca fosta dreapta din Alianta DA a defectat ideologic si moral, unindu-se cu stanga PSD si cu agenda anti-europeana promovata de Voiculescu-Crescent.

PNL-Antonescu e in lesa acestei derive. PDL Blaga e irezistibil atras de acelasi drum stramb, imoral si periculos pentru democratie. In 2013, Agenda Voiculescu, care preia in fond Visul lui Ion Iliescu (pluralitate in cadrul FSN) se afla la putere de un an si a obtinut 70 % din parlament", a scris Teodor Baconschi, pe blogul sau.

Blaga a castigat sefia PDL. Udrea contesta, Basescu isi ia adio de la PDL

Democrat-liberalul intreaba cine poate construi o contrapondere, in aceste conditii.

"PP-DD e un partid populist, cu un fals discurs 'anti-sistem' si un lider grizonant, abil, dar gol de orice continut, care a magnetizat la OTV 15 % dintre romanii mai saraci, satuli de partidele existente.

In rest? Pe culoarul gol al dreptei nu s-au inscris decat cateva formatiuni embrionare, ai caror lideri nu pot face mare lucru, mai ales ca se lupta unii cu altii, in public. E vorba de Noua Republica 'a lui Mihai Neamtu' (partid proaspat pornit de jos in sus, cu oameni de calitate, dar fara suficienta notorietate). Si mai e vorba despre Alianta Dreptate si Adevar 2.0., 2.0,. initiata de Forta Civica ('a lui MRU') si PNTCD. Tot 'nou nascuta' este si Miscarea Populara, spre care va migra electoratul dur al lui Traian Basescu si care va fi lansata cat de curand", a mai afirmat fostul ministru de Externe.

Acesta considera insa ca multa lume e sceptica, deocamdata si ca forta USL e uriasa.

"David e inca mic in fata acestui Goliath care are ca misiune simularea opozitiei dreapta-stanga in cadrul unui cartel netransparent, menit sa tina in frau justitia, economia si, daca se poate, societatea. Cred ca Opozitia reala, bazata pe valori si oameni de alta factura moral-profesionala, are de parcurs un drum dificil si imperativ", a mai scris pe blog Teodor Baconschi.

Monica Macovei, sustinuta si de Teodor Baconschi, a obtinut numai 209 dintre cele 4.615 voturi exprimate la Conventia PDL de sambata, adica sub 5 la suta.

F.N.

Citește și:
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...