Baconschi sustine Legea Capitalei - Sa aparam Bucurestiul de constructiile fara suflet

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 21:14
1620 citiri
Baconschi sustine Legea Capitalei - Sa aparam Bucurestiul de constructiile fara suflet
Foto: Arhiva

Teodor Baconschi a declarat ca sustine proiectul Legii Capitalei propus de PD-L si este convins ca acest proiect va face ca administratia sa fie unitara, coerenta si eficienta.

"Sustin Legea Capitalei propusa de PD-L. Cred ca va conduce la o administratie unitara, mai coerenta, mai supla si prin urmare mai eficienta. Am convingerea ca promovam o abordare mai apropiata de oameni si de exasperarile lor, care nu sunt 'sectoriale', ci generale. Avem nevoie de o viziune coerenta pentru a elimina haosul traficului sau discrepantele enorme intre urbanistica celor sase sectoare.

Sunt preocupat in cel mai inalt grad de protectia patrimoniului construit. Armonia prezentului si promisiunea viitorului nu pot fi separate, schizofrenic, de asumarea trecutului. Avem o traditie in Bucuresti si trebuie sa o aparam de barbaria demolarilor post-ceausiste si de ofensa constructiilor fara suflet si fara caracter", a declarat Baconschi pentru Ziare.com.

Democrat liberalul reaminteste ca a organizat intalniri, la Fundatia Crestin Democrata, pe care a infiintat-o, in care a discutat despre viitorul Capitalei.

"Din discutia pe care am organizat-o la Arhitectura, la care au participat cateva sute de persoane, a reiesit nevoia de a dezvolta orasul pe baza unei viziuni de ansamblu, dar subsidiar, respectand specificul fiecarui cartier. Centrul, cu patrimoniul sau valoros, nu are aceleasi prioritati cu cartierele de blocuri.

Si centrul si cartierele au insa aceleasi probleme de trafic, parcari, transporturi publice, intretinere a strazii si a parcurilor, apa, cabluri, caini vagabonzi sau insalubritate. Cred ca bucurestenii au inteles mesajul nostru si vor sprijini initiativa PD-L la referendumul din 19 iunie", ne-a mai spus acesta.

Referendumul pentru Legea Capitalei, pe 19 iunie, cu 7 intrebari

Referendumul pentru Legea Capitalei va avea loc pe data de 19 iunie, in forma propusa de PD-L, a decis Consiliul General al Municipiului Bucuresti in sedinta de miercuri seara.

Referendumul va contine 7 intrebari pentru bucuresteni, iar principala propunere se refera la o singura administratie pentru Bucuresti, cu pastrarea celor sase sectoare.

Pentru referendum vor fi tiparite 7 buletine de vot diferite. Cele sapte intrebari sunt: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Teodor Baconschi Legea Capitalei, #sustine referendum Legea Capitalei , #PDL