Baconschi: Traian Basescu si-a ales urmasul, in persoana Elenei Udrea

Marti, 10 Iunie 2014, ora 13:44
5849 citiri
Baconschi: Traian Basescu si-a ales urmasul, in persoana Elenei Udrea

Presedintele Traian Basescu si-a ales urmasul, in persoana Elenei Udrea, spune Teodor Baconschi, membru al PMP. El deplange faptul ca la congresul partidului intelectualii din partid au fost "evacuati si marginalizati", asa cum s-a intamplat in trecut si la PDL.

Elena Udrea a fost aleasa presedinte al PMP la Congresul de sambata. Teodor Baconschi si Adrian Papahagi nu au reusit sa castige un post de vicepresedinte.

Elena Udrea, noul presedinte PMP. Partidul si-a desemnat si candidatul la presedintie

Intrebat, la RFI Romania, ce efect va avea asupra PMP absenta intelectualilor din conducerea formatiunii, Teodor Baconschi a raspuns: "Am trait un sentiment de deja vu, pentru ca exact asa cum la PDL intelectualii au fost, ca sa zic asa, pusi in vitrina si apoi evacuati, s-a intamplat un fenomen similar si in evolutia PMP. La PDL, implantul nu reusise, aici chiar membrii fondatori, impreuna cu personalitatile din Fundatia Miscarea Populara au fost marginalizati".

Care sunt cei noua vicepresedinti PMP si de ce domenii vor raspunde

In opinia sa, "e foarte clar ca presedintele Basescu, la capatul a zece ani de mandat, si-a ales urmasul, este vorba de doamna Elena Udrea si evident ca partidul va merge acum pe aceasta linie, vom vedea cu ce rezultate, cu ce reactii publice si cu ce capacitate de negociere in redesenarea scenei politice pe dreapta".

Intrebat daca suspecteaza unele jocuri de culise inaintea Congresului PMP, Teodor Baconschi a raspuns: "Totul a fost cat se poate de clar, pentru ca practic, cu exceptia unei pozitii sau a doua din organigrama de conducere a PMP, a fost omul si locul, adica echipa era prefigurata prin faptul ca fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidati, deci n-au fost emotii din punctul asta de vedere".

In ceea ce priveste o eventuala plecare din PMP, el a spua ca: "Nu mi-am pus problema, sunt pe buna dreptate obosit dupa acest efort de constructie de noua luni, dupa o campanie electorala foarte grea. Deci imi iau un respiro, un mic semestru sabatic".

Citeste mai multe despre Baconschi: Intelectualii din PMP au fost marginalizati, am avut un sentiment de deja vu, pe RFI Romania.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...