Baconschi va candida la un post de vicepresedinte al PD-L (Video)

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 16:52
1012 citiri
Baconschi va candida la un post de vicepresedinte al PD-L (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, isi anunta intentia de a candida la un post de vicepresedinte al PD-L, cu toate ca a intrat in partid de cateva luni.

"Cred ca ar trebui sa fiu unul dintre prim-vicepresedintii echipei nationale de conducere ca sa avem argumente pentru a recredibiliza partidul", a declarat, marti, Teodor Baconschi, citat de Evenimentul Zilei.

Initiatorul platformei crestin-democrate din PD-L nu a dezvaluit pe care dintre cei trei posibili candidati la sefia partidului ii va sustine.

"Nu avem deocamdata o candidatura oficiala ferma, anuntata ca atare, sunt niste nume de colegi din PD-L vehiculate", a spus Baconschi.

"Deocamdata avem 3 nume. Emil Boc, Vasile Blaga - nu am inteles de fapt, a zis totusi la modul conditional 's-ar putea sa candidez daca nu merge asa cum as vrea eu in partid ', nu cunosc detaliile acestor exigente. Al treilea a fost Sorin Frunzaverde, care e crestin democrat cu acte in regula", a enumerat ministrul de externe.

Considerat un apropiat al lui Blaga, Baconschi a declarat ca relatia lor este doar una "normala, de colegi de partid".

In ceea ce priveste acuzele dure aduse de presedintele Traian Basescu marti seara, la postul national de televiziune, Baconschi a comentat: "Am constatat ca presedintele a transmis un mesaj foarte dur si foarte corect. Sper ca partidul sa il receptioneze cu toate seriozitatea".

"Vreau reforma acestui partid pentru ca e singura posibilitate de a-l pune pe o panta de crestere, nu de descrestere si in acelasi timp cred ca asta asteapta clasa de mijloc pe care un partid popular trebuie sa o reprezinte(...) Reforma inseamna schimbarea actualelor practici, mentalitati, revenirea la o agenda de organizatie politica europeana, moderna, bine ancorata doctrinar, care stie ce vrea pentru ca are o viziune, isi asuma niste principii, inclusiv de integritate", a adaugat Baconschi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Baconschi candidatura PDL, #Teodor Baconschi alegeri PDL, #Baconschi vicepresedinte PDL , #PDL