IPP refuza PDL si cere demisia Guvernului

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 11:19
3023 citiri
IPP refuza PDL si cere demisia Guvernului

Institutul pentru Politici Publice a refuzat invitatia la dialog adresata de prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi, acuzand faptul ca temele nu reflecta nevoile din societatea romaneasca.

"Institutul pentru Politici Publice (IPP) nu va participa la discutia la care a fost invitat de catre Prim Vicepresedintele PDL, Teodor Baconschi, alaturi de alti reprezentanti ai societatii civile. Institutul apreciaza ca agenda propusa pentru discutii reflecta exclusiv temele politice ale PDL, ci nu problemele reale ale societatii romanesti, si ca aceasta invitatie (prima de acest fel) a venit prea tarziu.

Reamintim ca IPP a afirmat deja, inca din primele zile ale tensiunilor din strada, ca cea mai potrivita solutie este ca Guvernul sa isi depuna mandatul si sa se organizeze alegeri", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Institutul pentru Politici Publice.

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a fost insarcinat, luni, de Colegiul Director al PDL, sa dialogheze cu societatea civila, ca parte a strategiei partidului de deschidere spre dialog in contextul protestelor care au izbucnit in mai multe orase din Romania.

PDL: Protestele sunt justificate - initiem un dialog in trei parti

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat dupa sedinta Colegiului Director al partidului, de luni, ca protestele pasnice care au izbucnit in Romania sunt justificate, in schimb cele violente vor trebui reprimate.

Voinescu a mai anuntat ca PDL a decis sa initieze un dialog cu trei parti - Opozitia, societatea civila, dar si sindicatele si patronatele.

L.L.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#IPP refuz dialog PDL, #IPP refuz Baconschi , #PDL