Baconschi, despre acuzatiile lui Marga: Parascovenii, nedemne de o institutie publica

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 19:17
1973 citiri
Baconschi, despre acuzatiile lui Marga: Parascovenii, nedemne de o institutie publica
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, raspunde acuzatiilor conducerii ICR, conform carora "a desemnat capricios persoane neadecvate in functii". Baconschi sustine ca astfel de invinuiri sunt "parascovenii".

Directia Comunicare din cadrul ICR a postat, miercuri, un comunicat pe siteul institutiei in care mai multe personalitati ale vietii publice, printre care si Teodor Baconschi, sunt acuzate ca au profitat de pe urma Institutului.

"Bunaoara, ce acoperire morala sa evalueze institutia are Vladimir Tismaneanu (care a incasat sume incredibile doar de la ICR in ultimii ani, inclusiv pentru a sustine conferinte in tara in care traieste si in universitatea in care lucreaza)? Sau Teodor Baconschi, care a desemnat capricios persoane neadecvate in functii, iar acum cauta sa iasa cumva in relief?", se afirma in comunicat.

Conducerea ICR se rafuieste cu fostii colaboratori: S-au infruptat copios din banii institutiei

In replica, Teodor Baconschi catalogheaza aceste acuzatii drept "parascovenii".

"Am citit siderat aceasta insailare de prostii si o spun clar: nu am luat niciun leu de la ICR, iar cele cateva numiri co-autorate ca ministru de Externe au fost facute legal, pe baza unor CV-uri solide si in acord cu ICR, Ministerul Culturii sau, dupa caz, Academia Romana.

Socant e ca portalul unei institutii publice, platite de contribuabil, e folosit oficial pentru polemici vagi si atacuri la persoana. Nu puteai citi asemenea parascovenii pe vremea ICR condus de HR Patapievici.

In loc sa prezinte o strategie de export cultural, in loc sa faca numiri transparente si sa continue programele deja angajate, in loc sa se lupte pentru o finantare mai corecta a ICR, dl Marga Horia Muresan isi obliga subalternii sa posteze asemenea piese pamfletare, nedemne de o institutie publica onorabila", scrie Teodor Baconschi pe blog.

Petitie pentru demisia lui Marga de la ICR, depusa la Senat - ce semnatari celebri are

Fostul ministru de Externe a mai tinut sa aduca aminte de petitia prin care se cere Senatului demiterea presedintelui ICR, Andrei Marga.

"Peste 2.000 de personalitati intelectuale au depus la Parlament o petitie pentru demiterea dlui Marga care, dupa ce a facut toate nefacutele ca sef al diplomatiei, isi potcoveste nepotii, deschide ICR la Tg Jiu, insulta elita veritabila a acestei tari si se da dupa plop cu dosarul sau de turnator la Securitate", concluzioneaza Baconschi.

O.A.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Baconschi Andrei Marga, #Baconschi ICR, #Baconschi acuzatii Marga , #stiri Teodor Baconschi