Baconschi si-a luat un apartament in Bucuresti, in urma primirii unei donatii

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 21:57
2707 citiri
Baconschi si-a luat un apartament in Bucuresti, in urma primirii unei donatii
Foto: Romania Libera

Ministrul de externe Teodor Baconschi are in plus fata de momentul preluarii mandatului un apartament de 59,50 metri patrati, dobandit prin vanzare-cumparare si detinut impreuna cu sotia, Marina, care a primit de la mama sa o donatie de 126.000 de euro, arata declaratia de avere actualizata.

Potrivit documentului, ministrul Teodor Baconschi mai detine, impreuna cu sotia sa, un apartament in Bucuresti cu o suprafata de 97 de metri patrati, cumparat in 1997 in baza Legii 112.

Pe de alta parte, declaratia de avere mentioneaza, ca si la inceputul mandatului, ca ministrul are venituri din cedarea folosintei bunurilor. Astfel, Teodor Baconschi a obtinut in anul fiscal 2009 un venit anual de 13.200 de euro dintr-un contract de inchiriere.

In declaratia de avere actualizata de pe site-ul Guvernului, completata cu data de 3 noiembrie 2010, figureaza un apartament de 59,50 metri patrati, situat in Bucuresti si dobandit prin vanzare-cumparare in anul 2010.

Donatie de 126.000 de euro de la soacra

La rubrica privind modul de dobandire se precizeaza ca este vorba despre vanzare-cumparare si se face trimitere la "veniturile din alte surse". Este vorba despre o donatie de 126.000 de euro facuta de Erieta Dumitrescu catre fiica sa, Marina Baconschi, "prin instrainarea unui apartament achizitionat in 1988 la Atena".

Ministrul de externe are si un credit in valoare de 109.000 de euro, contractat la BRD in 2007 (pentru constructia unei locuinte si pentru nevoi personale, potrivit precizarilor facute de MAE), iar data scadenta este 2032.

Declaratia de avere actualizata mentioneaza in continuare un cont curent cu 9.500 de euro, deschis la Banca Societe Generale Paris in 2007, cand Teodor Baconschi a preluat mandatul de ambasador al Romaniei in Franta, precum si un cont de economii la BRD Bucuresti cu 21.000 de euro.

Baconschi nu detine bijuterii a caror valoare cumulata sa depaseasca 5.000 de euro, dar are un desen in tus semnat de Marcel Iancu cu o valoare estimata la 5.000 de euro si doua tablouri de Horia Damian, de 8.000, respectiv 5.000 de euro.

Salariul de ambasador al lui Baconschi incasat in anul fiscal 2009 a fost de 55.976 euro.

In 2009, Teodor Baconschi a mai castigat 2.000 de euro din drepturile de autor pentru un album cu biserici din lemn din Maramures, iar sotia sa, Marina Baconschi, a obtinut onorarii pentru emisiuni realizate la Radio Romania Cultural.

Teodor Baconschi nu are masina, nici terenuri sau bunuri achizitionate in leasing.

In declaratia de interese postata pe site-ul Guvernului si completata la 3 noiembrie, ministrul de externe mentioneaza, totodata, ca este presedinte al Fundatiei Crestin-Democrate, o organizatie non-profit . Seful diplomatiei a lansat aceasta fundatie luna trecuta.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Teodor Baconschi declaratie avere, #Teodor Baconshi apartament donatie , #stiri Teodor Baconschi
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Ce repede se imbogateste Baconschi dupa ce diaspora a votat in cadentza la ambasada din Paris in 2009...