Campanie de informare privind viza temporara pentru SUA

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 19:18
2147 citiri
Campanie de informare privind viza temporara pentru SUA

Ministerul Afacerilor Externe a initiat o campanie comuna cu Ambasada SUA la Bucuresti pentru informarea cetatenilor romani care doresc sa obtina o viza turistica pentru a vizita Statele Unite ale Americii.

Conform unui comunicat al MAE, campania va fi lansata, miercuri, de catre ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, impreuna cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Campania se alatura celorlalte actiuni intreprinse de institutiile romane pentru a indeplini criteriile de intrare in Visa Waiver Program, ea urmarind sa contribuie la scaderea ratei de refuz a solicitarilor de viza pentru SUA.

In cadrul campaniei, MAE si Ambasada SUA vor disemina informatii relevante si sfaturi utile privind procedura de solicitare a vizei americane temporare (turistica, de studii, de afaceri etc) si principiile de evaluare a eligibilitatii pentru acordarea vizei SUA. Aceste informatii completeaza informatiile facute deja publice de Ambasada SUA la Bucuresti. MAE a creat o sectiune speciala pe pagina proprie de internet, care, suplimentar, il directioneaza pe cel care se informeaza catre pagina de internet a Ambasadei americane, cu informatiile despre noua procedura online de solicitare a unei vize pentru Statele Unite.

Campania comuna de comunicare a MAE si a Ambasadei SUA la Bucuresti vine in sprijinul solicitantilor de viza, astfel incat acestia sa-si poata evalua intr-o anumita masura sansele de obtinere a unei vize, modul in care pot demonstra, cu ajutorul "legaturilor puternice cu tara de origine", ca nu intentioneaza sa ramana definitiv in SUA.

Conform legislatiei americane orice cetatean strain care solicita viza temporara SUA este un potential imigrant. Acest principiu se aplica oricarui cetatean din lume care are nevoie de viza ca sa viziteze Statele Unite, nu numai romanilor.

MAE a precizat ca sunt in curs de finalizare negocierile cu partea americana cu privire la Memorandumul de intelegere intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii privind activitatea ofiterilor de securitate de pe aeronave.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...