Cazul Silviu Ionescu, discutat de Baconschi la Vatican

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 23:55
2214 citiri
Cazul Silviu Ionescu, discutat de Baconschi la Vatican

Ministrul de Externe din Singapore, George Yeo, a avut o discutie pe marginea cazului diplomatului roman Silviu Ionescu cu omologul sau roman, Teodor Baconschi, dupa ce s-au intalnit din intamplare la Vatican.

Potrivit publicatiei Today, Yeo si Baconschi asteptau sa intre pentru o audienta la Papa Benedict cand s-au intalnit, miercuri, la Vatican.

Yeo a exprimat "nelinisea locuitorilor din Singapore fata de acest caz si a subliniat importanta ca actul de justitie sa aiba loc".

Baconschi a replicat ca are "intelegere pentru sentimentele locuitorilor din Singapore" si a spus ca acest caz primeste atentia sporita a autoritatilor romane, adaugand ca Romania parcurge toti pasii legali si ca se va face dreptate.

Luni, Parlamentul din Singapore va discuta in cadrul sedintei de interpelari despre masurile pe care le poate lua statul impotriva diplomatului roman Silviu Ionescu, pentru afirmatiile calomnioase facute la adresa sistemului judiciar singaporez.

Diplomatul Silviu Ionescu a declarat, intr-un interviu publicat recent de "Libertatea", ca Guvernul din Singapore i-a "inscenat totul" si ca daca ar fi judecat acolo ar fi spanzurat, declarand totodata ca este ingrozit ca ar putea fi asasinat din razbunare.

In data de 15 decembrie 2009, o masina apartinand ambasadei romane, un Audi A6 de culoare neagra, a lovit trei pietoni. Una dintre victime, in varsta de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian si a murit in ziua de Craciun.

Initial, diplomatul roman a afirmat ca a descoperit furtul masinii in ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anuntand politia.

Dupa trei zile, Silviu Ionescu s-a intors in Romania si a respins rezultatele anchetei judiciare si dovezile prezentate de unii dintre cei 54 de martori audiati. El i-a acuzat ca mint si a precizat ca "scenariile" descrise de ei sunt neverosimile.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Povestea de dragoste între Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) pare să se fi încheiat. Dacă în urmă cu mai puțin de două luni fostul lider al PSD vorbea despre...