"Optimism relativ" in privinta eliminarii vizelor SUA pentru romani

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 16:45
2713 citiri
"Optimism relativ" in privinta eliminarii vizelor SUA pentru romani
Foto: MAE.ro

Eliminarea vizelor pentru SUA ramane principalul obiectiv al Bucurestiului in dialogul cu Washingtonul, sustine ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Principalele metode de a accede la programul Visa Waiver este reducerea ratei de refuz, sustine Teodor Baconschi. Ambasadorul adauga ca partea romana se bazeaza pe valoarea parteneriatului strategic dintre cele doua tari si pe momentul marcarii a 130 de ani de relatii diplomatice, informeaza Mediafax.

"Incercam, in colaborare cu MAI, sa eficientizam eforturile de combatere a imigratiei ilegale, a criminalitatii organizate si a terorismului", a declarat Ministrul.

Ministrul roman de Externe, Tedor Baconschi, si-a exprimat miercuri "optimismul relativ" in legatura cu eliminarea vizelor pentru SUA impuse cetatenilor romani, mentionand ca acesta se bazeaza pe substanta si valoarea parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite, anunta NewsIn.

"Conform legii americane a imigrarii, persoanele refuzate pot solicita din nou viza de cate ori doresc, dar noi le sfatuim ferm sa nu faca acest lucru. Stim insa ca situatia unei persoane se poate schimba. Incurajam persoanele sa solicite din nou viza doar daca si atunci cand situatia lor a inregistrat schimbari considerabile si pozitive", a spus ambasadorul Mark Gitenstein, prezent miercuri, alaturi de ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, la evenimentul de lansare a campaniei comune de informare privind procedura de solicitare a vizelor temporare pentru Statele Unite.

Ministrul Baconschi si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, au participat miercuri la lansarea campaniei de informare "VIZA PENTRU SUA". Proiectul desfasurat in comun de Ministerul de Externe si Ambasada SUA la Bucuresti vizeaza prezentarea de informatii privind procedura de solicitare a unei vize temporare pentru Statele Unite, demers ce sprijina indeplinirea criteriilor tehnice de catre Romania pentru includerea in programul Visa Waiver.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Teodor Baconschi, #Baconschi eliminare vize, #eliminare vize USA, #vize Statele Unite , #stiri Teodor Baconschi