"Optimism relativ" in privinta eliminarii vizelor SUA pentru romani

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 16:45
2516 citiri
"Optimism relativ" in privinta eliminarii vizelor SUA pentru romani

Eliminarea vizelor pentru SUA ramane principalul obiectiv al Bucurestiului in dialogul cu Washingtonul, sustine ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Principalele metode de a accede la programul Visa Waiver este reducerea ratei de refuz, sustine Teodor Baconschi. Ambasadorul adauga ca partea romana se bazeaza pe valoarea parteneriatului strategic dintre cele doua tari si pe momentul marcarii a 130 de ani de relatii diplomatice, informeaza Mediafax.

"Incercam, in colaborare cu MAI, sa eficientizam eforturile de combatere a imigratiei ilegale, a criminalitatii organizate si a terorismului", a declarat Ministrul.

Ministrul roman de Externe, Tedor Baconschi, si-a exprimat miercuri "optimismul relativ" in legatura cu eliminarea vizelor pentru SUA impuse cetatenilor romani, mentionand ca acesta se bazeaza pe substanta si valoarea parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite, anunta NewsIn.

"Conform legii americane a imigrarii, persoanele refuzate pot solicita din nou viza de cate ori doresc, dar noi le sfatuim ferm sa nu faca acest lucru. Stim insa ca situatia unei persoane se poate schimba. Incurajam persoanele sa solicite din nou viza doar daca si atunci cand situatia lor a inregistrat schimbari considerabile si pozitive", a spus ambasadorul Mark Gitenstein, prezent miercuri, alaturi de ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, la evenimentul de lansare a campaniei comune de informare privind procedura de solicitare a vizelor temporare pentru Statele Unite.

Ministrul Baconschi si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, au participat miercuri la lansarea campaniei de informare "VIZA PENTRU SUA". Proiectul desfasurat in comun de Ministerul de Externe si Ambasada SUA la Bucuresti vizeaza prezentarea de informatii privind procedura de solicitare a unei vize temporare pentru Statele Unite, demers ce sprijina indeplinirea criteriilor tehnice de catre Romania pentru includerea in programul Visa Waiver.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...