Partidul Conservator cere demiterea lui Baconschi

Duminica, 13 Iunie 2010, ora 17:58
1209 citiri
Partidul Conservator cere demiterea lui Baconschi

Vicepresedintele Partidului Conservator Bogdan Diaconu sustine ca ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, "trebuie demis pentru ca a acceptat legea dublei cetatenii, propusa de Ungaria".

"In timp ce Slovacia le retrage cetatenia locuitorilor sai care aplica pentru cetatenia maghiara oferita provocator de statul ungar etnicilor maghiari din tarile vecine, ministrul de Externe Teodor Baconschi a dat semnalul ca Romania nu are nicio problema cu pretentiile Ungariei si accepta, atat legea dublei cetatenii oferite de Ungaria, cat si declararea zilei de 4 iunie drept zi a unitatii nationale maghiare.

Atitudinea ministrului roman este inconstienta si inacceptabila, pentru ca, alaturi de alte elemente acceptate de PDL la presiunile UDMR, legea dublei cetatenii ofera Ungariei pe tava pretexte pentru autonomia unei parti din Transilvania si pentru pretentii teritoriale", afirma vicepresedintele PC.

Reprezentantul PC sustine ca seful diplomatiei romane "are o preocupare dubioasa pentru a accepta orice pretentii ale statului maghiar", motiv pentru care "trebuie demis pentru incalcarea grava a interesului national".

"Partidul Conservator cere clasei politice romanesti sa aiba in vedere posibilitatea de a sustine un proiect de lege similar cu cel din Slovacia prin care cetatenii acestei tari, care doresc sa aplice pentru cetatenia maghiara oferita de statul vecin in temeiul legii dublei cetatenii, sa isi piarda cetatenia romana", se mai arata in comunicatul de presa.

Deciziile legislativului ungar privind dubla cetatenie si declararea zilei de 4 iunie drept "Zi a unitatii nationale maghiare" trebuie sa aiba o aplicabilitate conforma normelor si standardelor internationale in vigoare, a afirmat vineri, 11 iunie, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Citeste si:
Florin Roman glumește pe tema cărții menționate în CV, dar care este imposibil de găsit: ”N-am ajuns ministru la beletristică”
Florin Roman glumește pe tema cărții menționate în CV, dar care este imposibil de găsit: ”N-am ajuns ministru la beletristică”
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, liberalul Florin Roman, a făcut duminică, 5 decembrie, noi precizări în legătură cu lucrarea ”Teoria sistemelor informaţionale”,...
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...