Presedintele Braziliei, invitat in Romania

Duminica, 30 Mai 2010, ora 23:55
1526 citiri
Presedintele Braziliei, invitat in Romania

Romania este interesata de perfectarea unei vizite la Bucuresti a presedintelui Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, care sa "echilibreze schimbul de vizite la nivel inalt", i-a spus ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, omologului sau brazilian, Celso Amorim, cu care s-a intalnit la Rio de Janeiro.

Cu ocazia participarii la Forumul Aliantei Civilizatiilor de la Rio de Janeiro, ministrul roman al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a avut o intrevedere cu omologul sau brazilian, Celso Amorim.

In cursul convorbirilor, ministrul roman Teodor Baconschi a remarcat "necesitatea echilibrarii schimbului de vizite la nivel inalt" si, in acest context, a reiterat interesul pentru perfectarea unei vizite in Romania a presedintelui Braziliei si a adresat omologului brazilian invitatia de a veni la Bucuresti in perioada urmatoare, informeaza MAE. Celso Amorim a acceptat invitatia, urmand sa fie stabilita data vizitei in functie de agendele celor doi demnitari.

Potrivit site-ului MAE, presedintele Romaniei a vizitat Brazilia in 23-27 iulie 2000, iar vicepresedintele Braziliei a vizitat Romania in 14-16 octombrie 2004. Vizite in Brazilia la nivel de premier au avut loc in 1991, 1994 si 2003.

MAE mai informeaza ca ministrii de externe roman si brazilian au semnat sambata doua acorduri interguvernamentale, respectiv Acordul de cooperare in domeniul economic si Acordul privind angajarea membrilor familiilor personalului diplomatic.

Ambele parti au apreciat ca fiind necesare o mai buna ritmicitate a dialogului politic romano-brazilian, precum si actualizarea si amplificarea cadrului juridic bilateral.

Seful diplomatiei romane a subliniat faptul ca Brazilia este principalul partener comercial latino-american al Romaniei si ca, la randul sau, prin ponderea sa specifica in Europa Centrala si de Est, ca si prin afinitatile culturale, Romania poate sa devina un partener politic si economic important al acestei tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presedintele Braziliei Romania, #Luiz Inacio Lula da Silva Romania , #stiri Teodor Baconschi