Presedintele Braziliei, invitat in Romania

Duminica, 30 Mai 2010, ora 23:55
892 citiri
Presedintele Braziliei, invitat in Romania

Romania este interesata de perfectarea unei vizite la Bucuresti a presedintelui Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, care sa "echilibreze schimbul de vizite la nivel inalt", i-a spus ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, omologului sau brazilian, Celso Amorim, cu care s-a intalnit la Rio de Janeiro.

Cu ocazia participarii la Forumul Aliantei Civilizatiilor de la Rio de Janeiro, ministrul roman al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a avut o intrevedere cu omologul sau brazilian, Celso Amorim.

In cursul convorbirilor, ministrul roman Teodor Baconschi a remarcat "necesitatea echilibrarii schimbului de vizite la nivel inalt" si, in acest context, a reiterat interesul pentru perfectarea unei vizite in Romania a presedintelui Braziliei si a adresat omologului brazilian invitatia de a veni la Bucuresti in perioada urmatoare, informeaza MAE. Celso Amorim a acceptat invitatia, urmand sa fie stabilita data vizitei in functie de agendele celor doi demnitari.

Potrivit site-ului MAE, presedintele Romaniei a vizitat Brazilia in 23-27 iulie 2000, iar vicepresedintele Braziliei a vizitat Romania in 14-16 octombrie 2004. Vizite in Brazilia la nivel de premier au avut loc in 1991, 1994 si 2003.

MAE mai informeaza ca ministrii de externe roman si brazilian au semnat sambata doua acorduri interguvernamentale, respectiv Acordul de cooperare in domeniul economic si Acordul privind angajarea membrilor familiilor personalului diplomatic.

Ambele parti au apreciat ca fiind necesare o mai buna ritmicitate a dialogului politic romano-brazilian, precum si actualizarea si amplificarea cadrului juridic bilateral.

Seful diplomatiei romane a subliniat faptul ca Brazilia este principalul partener comercial latino-american al Romaniei si ca, la randul sau, prin ponderea sa specifica in Europa Centrala si de Est, ca si prin afinitatile culturale, Romania poate sa devina un partener politic si economic important al acestei tari.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...