Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Secretarul general NATO va veni in vizita in Romania

Marti, 23 Martie 2010, ora 15:57
645 citiri
Secretarul general NATO va veni in vizita in Romania

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a avut luni o intrevedere cu Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, prilej cu care acesta si-a manifestat interesul pentru aprofundarea dialogului cu autoritatile romane cu prilejul unei vizite oficiale pe care intentioneaza sa o efectueze in curand in Romania.

"Discutiile s-au concentrat asupra unor teme de interes prioritar in perspectiva reuniunii ministrilor de externe NATO de la Tallin (Estonia), din 22-23 aprilie, si a Summit-ului NATO de la Lisabona, intre care: operatiunile NATO din Afganistan si Kosovo, evolutiile din Balcani si vecinatatea estica a Aliantei, Noul Concept Strategic al NATO, apararea anti-racheta", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Seful diplomatiei romane a reiterat angajamentul de substanta si pe termen lung asumat de Romania in cadrul operatiunii NATO din Afganistan, participarea romaneasca in cadrul ISAF, in zona de sud a Afganistanului, dublandu-se fata de momentul Summit-ului NATO de la Bucuresti (aprilie 2008) si urmand sa ajunga la 1800 de militari pana la sfarsitul acestui an.

A fost de asemenea confirmat angajamentul tarii noastre fata de KFOR, in sprijinul mentinerii unui mediu sigur si stabil in Kosovo.

Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, a prezentat Secretarului general prioritatile Romaniei cu privire la Noul Concept Strategic al NATO.

"Ministrul a subliniat importanta deosebita pe care o acorda Romania echilibrului intre apararea colectiva si operatiunile din afara teritoriului aliat, dezvoltarii politicii de parteneriate, precum si continuarii procesului de transformare a NATO, astfel incat Alianta sa poata raspunde eficient noilor tipuri de amenintari, precum atacuri cibernetice, insecuritate energetica, atacuri cu rachete balistice", se mai arata in comunicatul citat.

Ministrul Teodor Baconschi a evidentiat totodata importanta pe care Romania o acorda continuarii politicii usilor deschise a NATO, atat privind Balcanii, cat si Georgia si Ucraina, precum si diversificarii relatiilor de parteneriat ale NATO cu tarile din Balcanii de Vest si zona Marii Negre.

Ministrul roman a avut un schimb de evaluari cu privire la evolutiile din Balcanii de Vest, prilej cu care a reafirmat sprijinul puternic al Romaniei pentru invitarea Bosniei - Hertegovina la Membership Action Plan cat mai curand posibil.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a salutat in mod deosebit contributia semnificativa a Romaniei in Afganistan, precum si la dezbaterea de idei privind Noul Concept Strategic al NATO, exprimand apreciere pentru expertiza specifica a Romaniei in privinta politicii usilor deschise si a parteneriatelor Aliantei.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vizita secretar NATO Romania, #Anders Fogh Rasmussen NATO, #Rasmussen vizita Romania , #stiri Teodor Baconschi