Teodor Baconschi va face o vizita in Iordania

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 23:48
1396 citiri
Teodor Baconschi va face o vizita in Iordania

Ministrul de externe Teodor Baconschi s-a intalnit marti cu ministrul Dezvoltarii Politice din Regatul Hasemit al Iordaniei, Musa Maaytah, care a inmanat sefului diplomatiei romane o scrisoare din partea omologului acestuia, Nasser Judeh, prin care este invitat la Amman.

Invitatia a fost acceptata cu placere, precizeaza un comunicat al MAE. Ministrul Dezvoltarii Politice din Regatul Hasemit al Iordaniei, dr. Musa Maaytah, se afla in vizita de lucru in Romania in perioada 6 - 7 aprilie 2010.

"Ambele parti au evocat, in cadrul intrevederii, stadiul foarte bun al relatiilor romano-iordaniene, angajamentul de a continua si consolida dialogul politico-diplomatic, inclusiv in formate multilaterale, interesul pentru intensificarea cooperarii economice strategice, precum si dorinta de a aprofunda schimbul de experienta in domeniul proceselor de reforma", afirma comunicatul MAE.

Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hasemit al Iordaniei a efectuat o vizita oficiala in Romania, in urma cu un an (5-6 aprilie 2009), fiind insotit de o delegatie de aproape 40 de oficialitati guvernamentale iordaniene si reprezentanti ai companiilor iordaniene. Romania si Iordania au semnat atunci sapte Memorandumuri de intelegere pentru colaborare economica, intre camerele de comert ale celor doua tari, intre Bursele de Valori din Amman si cea din Bucuresti si intre asociatiile bancare ale celor doua state, in cadrul unui forum economic, la Bucuresti.

Romania sprijina Iordania in dialogul pe care il are cu UE, precum si cooperarea in cadrul Uniunii pentru Mediterana, un parteneriat initiat de presedintele Nicolas Sarkozy la care iau parte peste 40 de tari, reprezentand circa 750 de milioane de locuitori de pe continentul european si de pe malul sudic al Marii Mediterane.

Teodor Baconschi si Musa Maaytah au avut un schimb de opinii despre dosare regionale de interes comun, in mod deosebit in ceea ce priveste procesul de pace arabo-israelian, prilej cu care seful diplomatiei romane a exprimat aprecieri pentru eforturile intreprinse de Regatul Hasemit al Iordaniei in directia asigurarii stabilitatii in Orientul Mijlociu.

Romania si-a manifestat in repetate randuri disponibilitatea de a ajuta pe plan diplomatic la rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu, data fiind traditia sa de a avea relatii bune atat cu Israelul, cat si cu state arabe.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Teodor Baconschi vizita Iordania, #Musa Maaytah Teodor Baconschi, #Regele Abdullah Iordania Baconschi , #stiri Teodor Baconschi