Baconschi: Ii sunt loial lui Traian Basescu

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 21:01
1077 citiri
Baconschi: Ii sunt loial lui Traian Basescu
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a marturisit ca este legat de presedintele Traian Basescu, ii este loial si este inspirat de curajul de care da dovada seful statului.

"Nu ombilical (legat - n.red.), dar cu siguranta sunt legat. Ca ministru, aplic politica externa definita de presedinte. Am fost consilierul sau la Cotroceni, i-am fost alaturi in momentul ingrat al suspendarii. Ca om politic, ii caut sfatul si ma inspira curajul cu care isi pune in practica viziunea si valorile.

Ma regasesc cu presedintele in sentimentul ca e nevoie de o reforma in profunzime a statului si de innoirea clasei politice. Dar in primul rand sunt un om loial. Presedintele m-a sprijinit constant, ii datorez faptul ca m-am implicat in politica: nu am cum sa nu ii fiu devotat", a declarat Baconschi in cadrul unui interviu pentru Catavencii.

Intrebat daca la Ministerul de Externe sunt promovati "prietenii partidului la putere", Baconschi a tinut sa precizeze ca cei care ocupa functii sunt diplomati de cariera.

"Nu va faceti griji, ministerele din Romania nu duc lipsa nici de prieteni ai partidelor din opozitie, pe care nu-i persecuta nimeni. Adevarul e ca zdrobitoarea majoritate a celor aflati la misiune sunt diplomati de cariera: ma grabesc deci sa contrazic cliseul din intrebare", a mai explicat seful diplomatiei romane.

Cat despre relatia Ministerului de Externe cu divinitatea, Teodor Baconschi spune ca toti avem nevoie de Dumnezeu.

"Cu totii avem nevoie de Dumnezeu. Pragmatic vorbind, Ministerul de Externe poate conlucra cu Biserica in ce priveste grija fata de romanii din strainatate. La Roma, Paris sau Munchen, singurele ancore pentru concetatenii nostri sint biserica si misiunea diplomatica sau consulara", a mai declarat ministrul de Externe.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....