Melescanu, lasat din brate de PDS: S-a dezis de noi! I-au facut liberalii o oferta

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 11:36
9006 citiri
Melescanu, lasat din brate de PDS: S-a dezis de noi! I-au facut liberalii o oferta
Foto: infoziare.ro

Presedintele interimar al Partidului Dreptatii Sociale (PDS), Traian Rece, a anuntat, miercuri, ca i se retrage sprijinul acordat candidatului la presedintie Teodor Melescanu, dupa ce acesta s-a delimitat de partidul care i-a strans sute de mii de semnaturi, dupa ce a primit o oferta de la... liberali.

Traian Rece a facut dezvaluiri la postul B1 TV, spunand ca va contesta la BEC candidatura lui Melescanu si ii va cere inapoi cei 200.000 de euro investiti deja in campania lui.

Intr-o interventie telefonica, presedintele PDS a sustinut ca primele discutii ar fi avut loc in urma cu trei luni, semnaturile pentru aceasta candidatura fiind stranse in timp ce Melescanu ocupa functia de director al SIE.

"Am fost invitat la dumnealui acasa si m-a rugat sa il ajut ca vrea sa intre in lupta pentru presedintia Romaniei. M-a chemat sa avem o discutie si sa il ajut. Aflase ca m-am ocupat de doua campanii electorale victorios, la Constanta in 2000-2004 si la alegerile europarlamentare", a sustinut Traian Rece, spunand ca el a dovedit ca poate duce "o campanie de la cap la coada fara sa fi tradat".

Presedintele PDS a precizat ca partidul sau, alaturi de un alt partid socialist si de sindicatul lui Mircea Dogaru, a infiintat Alternativa Nationala, dar, din cauza unor "gafe" facute de o avocata, inscrierea la BEC a esuat.

"Domnul Melescanu a intrat in tensiune. A acceptat ideea sa candideze ca independent, partidul nostru sa il sustina in continuare. Am facut alte liste, care au fost predate la un moment dat", a declarat Rece, sustinand ca partidul sau a strans sute de mii de semnaturi.

Melescanu s-a trezit cu semnaturile gata stranse pentru prezidentiale: Nici macar eu nu am semnat pentru mine

Liderul PDS s-a aratat indignat de faptul ca Melesanu a sustinut, marti seara, la Realitatea TV, ca semnaturile i-au fost stranse de un "tanar valoros", nu de partidul sau.

"Sa dai cu noroi in toata munca? Am fost la dl. Melescanu, am discutat, ni s-a spus 'Sa faceti pasul inapoi, deoarece sunteti un partid extremist de stanga'. Cum adica?! Suntem un partid socialist", s-a aratat nemultumit liderul PDS.

Mai mult, acesta a sustinut ca Melescanu i-ar fi spus, "aseara, cu doua ore inainte de a intra in emisie", ca: "Liberalii imi fac o oferta".

"Sa fiti sanatos, banii sunt ai mei!", i-a transmis Traian Rece fostului director SIE.

Liderul PDS a afirmat ca din cele 345.000 de semnaturi depuse la BEC de Melescanu, colonelul Dogaru ar fi strans doar 2.000, iar alte 13.000 ar fi fost stranse de "un alt domn", in timp ce pentru restul meritul ar fi fost al sau.

Documente semnate de Melescanu?

"Cum poate sa intre in campanie aruncandu-ne la lada de gunoi?! Toti banii i-am investit eu", a sustinut Rece, precizand ca are un protocol semnat de Teodor Melscanu si ca a cheltuit 200.000 de euro in "asigurarea elementelor necesare de logistica" si pe "cheltuielile inerente, benzina, oameni".

"Documentele venim si vi le punem la dispozitie (...) Am semnatura dumnealui pe documente. Am scos dividentele care mi se cuveneau, in loc sa imi iau masina sa ma duc in concediu, am investit in ideea Melescanu", a explicat Traian Rece de unde are banii, el avand afaceri in judetul Tulcea.

Intrebat de moderatorul emisiunii, Rece a sustinut ca a avut 7-8 intalniri cu Melescanu in ultimele luni.

"La ultima, sotia sa a venit la partid. A facut o criza de suparare, a inceput sa planga dupa ce Alternativa a cazut, a spus 'Dl Rece, ajutati-ne ca suntem distrusi!", a mai sustinut presedintele PDS.

Intrebat ce i-ar fi spus liberalii lui Melescanu, Traian Rece a declarat inca o data: "I-au facut o oferta si a spus ca noi trebuie sa stam in spate, sa nu ma mai vada nimeni alaturi de dumnealui", a declarat Rece, sustinand ca "discutia a fost 'face to face' la dumnealui acasa, in biroul personal".

"E purul adevar, nu am nimic cu acest om (...) Il cunosc de 20 de ani. Am colaborat, suntem amici de familie cu Mihai Cuptor", a mai spus el, reamintind ca pe vremuri a fost "la carma PSDR".

Melescanu si-a depus candidatura: Cine l-a ajutat sa stranga semnaturile (Video)

"Am trimis la BEC contestatie. Acesta ascensiune fulminanta si declaratiile de aseara m-au terminat, nu ne revenim (...) Nu puteam sa credem! Am avut niste informatii ca dl Melescanu joaca la doua capete", a mai comentat acesta.

Traian Rece a sustinut ca ii cere lui Teodor Melescanu "sa plateasca toate datoriile pe care le are fata de mine; avem un protocol incheiat! (...) Banii sunt munciti, ai mei, nu am jucat la 6 din 49".

Intr-o interventie telefonica ulterioara, Traian Rece a declarat ca Mircea Dogaru poate confirma faptul ca au fost mai multe intalniri cu Teodor Melescanu in care s-a discutat despre candidatura lui la presedintie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PDS retras sprijin Melescanu, #Melescanu oferta liberali presedintie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014