Melescanu, mentionat in dosarul lui Uioreanu. Trebuia sa intervina pentru "cartita" din SRI

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 11:16
5690 citiri
Melescanu, mentionat in dosarul lui Uioreanu. Trebuia sa intervina pentru "cartita" din SRI
Foto:ziaruldegarda.ro

Numele candidatului la presedintie Teodor Melescanu, fost director SIE, apare in stenogramele din dosarul in care Horea Uioreanu, fost presedinte al CJ Cluj, a fost trimis in judecata pentru folosirea de informatii nedestinate publicitatii.

Conform documentelor aflate la dosar, Uioreanu i-a spus consilierului sau Razvan Pop ca a discutat telefonic cu Teodor Melescanu, la vremea respectiva director SIE, in contextul in care incerca sa afle ce informatii au anchetatorii despre el.

Mai exact, Uioreanu ar fi incercat sa intervina la Melescanu, fost coleg in PNL, in favoarea unui subofiter SRI care dorea sa se transfere la SIE si care, la schimb, il tinea la curent cu mersul anchetelor, scrie clujust.ro.

Contactat de Ziare.com, Teodor Melescanu a refuzat sa comenteze.

Uioreanu a fost trimis in judecata in doua dosare, unul pentru luare de mita si al doilea pentru folosirea de informatii nedestinate publicitatii.

Un nou dosar pentru Uioreanu: A obtinut informatii de la SRI, promitand un job la SIE

Discutiile dintre Uioreanu si Pop au fost inregistrate in mediul ambiental, intr-un moment in care acesta din urma colabora deja cu procurorii DNA.

Discutie purtata in mediul ambiental la data de 16.05.2014 Horea Uioreanu si Razvan Pop

Pop Razvan-Marius: De la...? HOREA! De la asta, de la fata lu' MIHNEA n-o mai venit nimica? De la SCANDU? (porecla Ancai Albu - n.red.)

Uioreanu Horea-Dorin: Nu...N-am ajuns la Bucuresti sa ma intalnesc cu omul ala.. (neinteligibil).. am vorbit la telefon cu el.

PRM: Cu? Cu cine? Cu GELU (Gelu Oltean, fost sef al serviciului secret al Internelor, DGIPI - n.red.)?

UHD: Nuu! Cu MELESCANU.

Ce spun martorii din dosar

Subofiterul SRI Anca Albu este acuzata de procurorii DNA ca a furnizat informatii secrete lui Horea Uioreanu cu scopul de a o ajuta sa se transfere la SIE.

Horea Uioreanu, trimis in judecata de procurorii militari - ar fi cerut ilegal informatii de la SRI

In declaratia data la DNA de Albu, aceasta sustine ca i-a inmanat un CV fostului subprefect Mihnea Iuoras, pentru a o ajuta sa ajunga la SIE.

"Vazand ca nu se intampla nimic, la una din intalnirile noastre l-am intrebat ce se mai stie de acel CV. Mihnea Iuoras mi-a spus ca are anumite cunostinte care ar putea sa ma ajute, dar o relatie mult mai apropiata cu domnul Melescanu o are Uioreanu si va vorbi cu acesta", a declarat fostul subofiter SRI.

La schimb, fostul subofiter SRI ar fi divulgat informatii din dosarul DNA Cluj 4/P/2014, in care Uioreanu a fost trimis in judecata, pentru luare de mita, alaturi de consilierul Ioan Petran si de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogacean si Gabriel Davidescu.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....