Melescanu nu-si da demisia pentru cozile umilintei: Nu am nicio apasare (Video)

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 15:08
7371 citiri
Melescanu nu-si da demisia pentru cozile umilintei: Nu am nicio apasare (Video)
Foto: Facebook/Teodor Melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, nu are de gand sa demisioneze dupa repetarea situatiei dramatice de la primul tur al alegerilor prezidentiale, cand numarul mic de sectii de vot din strainatate a impiedicat oamenii sa voteze.

"Cati au ramas pe dinafara nu am inca cifra. Iar interventii cu probleme, cu un numar mai mare care au protestat si cu interventia politiei, nu au fost decat la Paris, Bonn si la Londra si la Castillon in Spania. Repet, nu noi ne ocupam de aceste treburi", a spus Teodor Melescanu, pentru stirpesurse.ro.

"Majoritatea oamenilor contesta pentru ca asta e ceea ce le spuneti - ca MAE nu a facut sectii, MAE nu a vrut sa prelungeasca. Ori nu e treaba noastra. Toate solicitarile care ne-au venit de prelungire, de creare de noi sectii, s-au trimis la BES, care, impreuna cu BEC le-au prelucrat si au dat decizii", s-a justificat Melescanu.

Intrebat daca ar putea sa demisoneze ca urmare a situatiei create la sectiile de vot supraaglomerate si insuficiente din strainatate, Melescanu a spus ca masurile luate de el au dus la cresterea numarului de oameni care au putut vota si ca "nu are nicio apasare" si "nu vede cum...".

Alegeri prezidentiale 2014: Melescanu sustine ca a cerut prelungirea votului, BEC neaga

"Faptul ca am crescut de doua ori si jumatate numarul de votanti e un motiv de contestare, dar mai degraba din partea PSD. In realitate, Iohannis a fost ales si pentru ca in strainatate a mers votul mai bine. Nu e numai votul din tara. Asa ca nu vad... dar sigur e dreptul fiecaruia sa conteste. Oricum, e o situatie destul de complicata si o sa vedem ce se intampla. Nu am niciun fel de apasare", a spus ministrul roman de Externe.

Melescanu a spus ca nu intra in responsabilitatea sa nici incidentele petrecute in cadrul unor sectii de vot din strainatate, unde romanii, adunati de ore intregi la cozi enorme, si-au dat seama, spre sfarsitul zilei de vot, ca nu vor avea sansa sa voteze, si au inceput sa protesteze.

"Ce se intampla pe strada intra sub imperiul legii locale. Scandal pe strada in Franta si Germania nu e ca la noi. Te ia si te impinge de acolo. Dar nu e treaba noastra ce se intampla pe strazile Parisului sau Bonnului", a mai spus Melescanu.

Alegeri prezidentiale 2014: Melescanu a plecat de la Paris si a votat la Bucuresti - De ce sa fiu responsabil? (Video)

La primul tur de scrutin au votat 160.000 de cetateni romani din strainatate. Potrivit datelor oferite de BEC, la al doilea tur al alegerilor au reusit sa voteze aproximativ 380.000 de romani.

Mai multe incidente au avut loc duminica seara, la sectiile de votare din strainatate, unde cetatenii romani nu au putut vota. MAE a refuzat sa deschida noi sectii de votare in strainatate, Teodor Melescanu preferand sa trimita personalul ministerului in sectiile existente pentru a ajuta la fluidizarea procesului de vot. Totodata au fost suplimentate numarul de cabine si de stampile.

Teodor Melescanu, fost sef al SIE, a fost numit ministru de Externe dupa ce Titus Corlatean a demisionat din aceasta functie dupa scandalul legat de proasta organizare a primul tur al alegerilor prezidentiale.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....