Melescanu: Scorul meu confirma ca nu am avut in spate servicii secrete

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 22:30
2733 citiri
Melescanu: Scorul meu confirma ca nu am avut in spate servicii secrete
Foto: Facebook/Teodor Melescanu

Teodor Melescanu, candidat independent la alegerile prezidentiale, a declarat duminica seara, dupa prezentarea exit-poll-urilor, ca scorul inregistrat in primul tur de scrutin confirma faptul ca a fost sustinut de societatea civila si ca "nu a avut in spate nici servicii secrete si nici partide".

"Oamenii au fost mintiti ca voi folosi in campanie informatii si ca voi uza de functia pe care am parasit-o atunci cand am intrat in campanie. Pacat, se poate observa chiar cu ochiul liber ca nu eu mi-am folosit nici functia si nici nu am jonglat cu informatii secrete in campania electorala", a sustinut Melescanu.

Rezultate exit poll: Victor Ponta, la distanta de sub 10 % de Klaus Iohannis. Locul 3, intens disputat

El a precizat ca a intrat in aceasta campanie cu un profil de candidat "competent, echilibrat si neconflictual", un candidat care si-a propus sa ii considere interlocutori pe oameni, dar a "aterizat" intr-o campanie electorala "deranjata si alimentata din prima zi de un actor fara miza politica, la vedere cel putin, cu obiective politice personale".

"Am dorit sa propun un model de presedinte competent, care se putea detasa foarte clar de modelul de presedinte tabloidizat. Din cauza insa a acestui bruiaj si a deturnarii atentiei publicului, discutiile au fost concentrate aproape exclusiv pe zona serviciilor secrete. Cui i-a folosit acest lucru se vede. Nu poti propune proiecte din care sa reiasa aspecte de competenta si seriozitate, de competenta in general, intr-un vacarm generalizat. Din pacate, nu domnul Basescu are ceva de pierdut din campanie, ci oamenii", a afirmat Teodor Melescanu.

Melescanu: A fost greu de gasit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic

El a adaugat ca, odata cu incheierea campaniei electorale, nu isi va abandona "nici crezul, nici obiectivele si nici maniera de a face politica".

"O voi face din postura de om politic si ma voi concentra pe ceea ce inseamna profesionalizarea leadership-ului politic romanesc si pe promovarea unei identitati competitive a Romaniei, pe asigurarea pacii si securitatii tarii noastre", a spus acesta.

Intrebat cum comenteaza modul in care s-a votat in strainatate, Melescanu a spus ca a primit numeroase telefoane si sesizari legate de faptul ca a "fost total nepregatita" desfasurarea campaniei si a votului in sectiile din diaspora.

"Au existat cozi foarte mari si am si fotografii pe telefon in legatura cu modul in care se vota la New York, cu o singura stampila", a spus Melescanu.

Cat priveste modul in care vor vota sustinatorii sai in cel ce-al doilea tur al prezidentialelor, Teodor Melescanu a spus ca nu crede ca se pune problema de recomandari.

"Cei care m-au votat pe mine au fost oameni convinsi de o idee si de un profil. In masura in care vor regasi acest profil, cat de cat in alt candidat, vor vota singuri", a mai spus Melescanu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist braşovean Liviu Corneliu Babeş are, după 35 de ani, o statuie care aminteşte de martiriul său. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a dezvelit, sâmbătă, la...
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi...
#rezultate Alegeri Prezidentiale 2014, #Teodor Melescanu candidat prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014