Melescanu si-a depus candidatura: Cine l-a ajutat sa stranga semnaturile (Video)

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 10:42
6250 citiri
Melescanu si-a depus candidatura: Cine l-a ajutat sa stranga semnaturile (Video)

Teodor Melescanu si-a depus, marti, oficial la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidentiale, precizand ca este candidat independent sustinut de reprezentanti ai societatii civile.

Intrebat cu cine s-a consultat inainte de a face acest pas, fostul director SIE a raspuns ca propunerea a venit din partea unor reprezentanti ai societatii civile. "Sunt cei care au strans si cele aproape 400.000 de semnaturi necesare inscrierii la BEC. Partidul Dreptatii Sociale, Fundatia Democratie prin Drept si foarte multi tineri voluntari care s-au mobilizat pe Facebook", a adaugat Melescanu, precizand ca "au facut o treaba foarte buna, fara structuri organizate".

Se bazeaza pe 70% din electorat

Intrebat de la ce electorat crede ca va lua voturi, fostul sef al SIE a spus ca se bazeaza "pe marea majoritate a populatiei Romaniei, majoritatea tacuta, cei 40%, cel putin din estimari, care nu vin la vot, pe cei 30% care nu sunt inca hotarati si care, impreuna, fac 70% din electorat".

In privinta proiectului pe care il propune romanilor, fostul director SIE a raspuns ca va lupta "pentru o tara care sa reintre in stare de normalitate, in care totul sa se faca prin decizii legale, o tara normala in care nu sa fim doar preocupati cum sa ne 'omoram' unii cu ceilalti".

"Nu este vorba de o ambitie personala, ci de nevoia celor multi de reprezentare la cel mai inalt nivel", a mai aratat Teodor Melescanu, adaugand si ca acest pas "este un pas de maturitate dupa o viata pe care mi-am dedicat-o tarii mele".

Melescanu a demisionat de la sefia SIE

Teodor Melescanu a demisionat, luni, din functia de director al Serviciului de Informatii Externe. Interimatul va fi asigurat de Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE.

G.F.

Citeste si:
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta în primul rând despre preţurile la energie....
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Prezența arhiepiscopului Tomisului la ceremoniile de Ziua Marinei poate valida mitul permanentei oscilații a României între Est și Vest. „Nu ne vom opri aici”, a spus președintele...