Melescanu gafeaza sau tese refacerea Aliantei D.A.?

Joi, 22 Mai 2008, ora 21:53
3718 citiri
Melescanu gafeaza sau tese refacerea Aliantei D.A.?

Politicienii s-au impartit in doua tabere: unii considera ca Melescanu incearca refacerea Aliantei Dreptate si Adevar, in timp ce altii sunt de parere ca este o gafa a ministrului Apararii.

Pe de alta parte, mai sunt si politicieni care cred ca declaratia lui Teodor Melescanu este o incercare de alipire a imaginii PNL de PD-L.

Ministrul liberal al Apararii Teodor Melescanu i-a facut, joi, campanie electorala candidatului PD-L la Primaria Clujului, Emil Boc, apreciind ca actualul primar al Clujului ar face echipa buna cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, liberalul Marius Nicoara.

Europarlamentarul PD-L Maria Petre a declarat, joi, in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv, ca ministrul Melescanu, desi liberal, "face doar serviciile pe care Emil Boc le merita".

Presedintele PD-L "va recastiga capitala Clujului pentru ca atat Clujul, ca judet, cat si Cluj-Napoca au cunoscut o reala dezvoltare in ultimii ani", l-a laudat Maria Petre pe colegul sau de partid.

Totodata, europarlamentarul a spus ca "gura pacatosului adevar graieste", si ca PNL "face gafe" si "umbla brambura prin Romania". "Nu avem nevoie de niciun fel de alianta. Portocaliul se simte foarte bine in aceasta campanie. Niciun presedinte, nici macar cel de la Cluj, nu va putea castiga daca nu castiga intai partidul sau", a adaugat Maria Petre.

In opinia candidatului PNTCD la Primaria Capitalei, Aurelian Pavelescu, Teodor Melescanu nu tese refacerea Aliantei DA, ci a facut o gafa. "Nu am inteles sensul. Mi se pare ca a facut o gafa. Nu cred ca domnul Melescanu tese o refacere a Aliantei DA. Cred ca este vorba despre o simpla gafa", a sustinut prim-vicepresedintele PNTCD.

De aceeasi parere este si vicepresedintele PC Vlad Hogea, potrivit caruia Melescanu "a incurcat grav borcanele si a facut o gafa impardonabila", insa, in ciuda gafei, "Melescanu oficializeaza, da semnalul public pentru refacerea aliantei portocalii".

Pe de alta parte, vicepresedintele PSD Vasile Dancu acuza PNL ca incearca sa profite de imaginea PD-L. "Acum doua seri, la un post de televiziune, Nicoara spunea ca dupa 1 iunie, cand Boc va fi primar si el presedinte de Consiliu Judetean, vor face nu stiu ce lucruri. PNL incearca sa se agate de imaginea din oras a lui Emil Boc, drept pentru care Emil Boc nu a fost prezent la inaugurarea aeroportului din Cluj pentru a nu da impresia unei intelegeri", a explicat Dancu.

In replica, Aurelian Pavelescu l-a acuzat pe Vasile Dancu ca, desi social-democrat, il sustine pe Emil Boc. "Si domnul Dancu il sustine pe Boc", a criticat Pavelescu.

In continuare, Dancu a apreciat ca, in acest moment, nu exista tatonari serioase pentru refacerea Aliantei DA, desi presa vehiculeaza ca s-ar incearca o astfel de intelegere si ca Melescanu ar fi mediator.

"Nu cred ca in acest moment exista tatonari serioase, dar acum sase luni, Melescanu a mai enuntat refacerea aliantei. Si PD-L si PNL vor trebui sa se gandeasca. La Cluj exista un blat electoral, motiv pentru care alianta nu este imposibila", a tinut sa sublinieze vicepresedintele PSD.

Potrivit liberalului Cristian Banu, care a refuzat sa vorbeasca in numele lui Teodor Melescanu privind declaratia de joi, nu exista nicio incercare ca PD-L si PNL sa formeze din nou Alianta DA.

"Din cate am eu cunostinta, nu exista asa ceva. In schimb, exista libertatea de a face aliante locale in asa fel incat lucrurule in judet sau in sector sa functioneze", a explicat Banu.

PSD ataca PSD

Intrebata pe cine ataca mai tare PSD, europarlamentarul PD-L Maria Petre a spus ca Mircea Geoana se ataca pe el insusi. "PSD, sau, daca vreti, Mircea Geoana, se ataca pe el insusi. Declaratiile lui sunt ale unui lider care conduce aparent ceva. A fost o poveste cu niste grupe, grupuri de la Cluj, te miri cine, care voiau sa reformeze PSD. Este clar ca in PSD este o mare incurcatura. Ce vrea Mircea Geoana sa explice este imposibil de explicat", a apreciat Petre.

Potrivit liberalului Cristian Banu, desi candidatul PSD la fotoliul Primariei sectorului 5 il acuza pe Sorin Oprescu de pacaleala, este exact ce a facut Marian Vanghelie in 2004.

"Ma uit si sunt mirat cum Vanghelie spune ca iesirea dintr-un partid inseamna mai mult sau mai putin o mare pacaleala. Asta a facut el. A plecat din PSD dupa care, dupa patru luni, a revenit in partid, pacalind electoratul din sectorul 5", a acuzat Banu, adaugand ca "problemele sunt in interorul PSD si sagetile sunt date tot in interiorul PSD".

In sprijinul propriului partid a sarit social-democratul Vasile Dancu, care a povestit din casa ca membrii PSD nu s-a certat "foarte mult". "Pentru majoritatea liderilor de la centru era clar ca Sorin Oprescu este un adversar. Ma bucur ca ne-am trezit, cam tarziu, si am inceput sa ne respectam propriul candidat", a punctat Dancu.

In opinia vicepresedintelui PSD, social-democratii ar fi trebuit "sa faca inca de la inceput o delimitare clara, insa alti lideri ai partidului au lasat unele ambiguitati. Domnul Ion Iliescu. Presedintele nostru, presedintele de campanie Mitrea, au lasat anumite ambiguitati", a adaugat Vasile Dancu.

Candidatul PNTCD la Primaria Capitalei, Aurelian Pavelescu, sustine ca "Mircea Geoana nu l-a atacat doar pe Sorin Oprescu. A spus ca toti candidatii lui Diacoenscu sunt prizonerii unor grupuri, grupe, nici el nu mai stie. E o betia de cuvinte, Mircea Geoana este in delir.

Delireaza. Ce grupuri de interse? E propaganda ieftina. Aceste atacuri il ajuta pe Sorin Oprescu. Este intr-un delir. Ii aduce voturi lui Oprescu", a acuzat Pavelescu, adaugand ca, totodata, teoria portivit careia votezi Oprescu, votezi Iliscu "este o diversiune a PD-L care incearca sa-l puna pe Iliescu in spatele lui Oprescu. Iliescu a spus clar: Diaconescu este candidatul PSD si eu il sustin".

Ascensiunea lui Oprescu ingrijoreaza

Gratie televizunilor si episodului BEM a caruit victima a cazut, candidatul independent Sorin Oprescu devine o obsesie, iar ascensiunea sa ii ingrijoreza pe contracandidatii sai.

Aurelian Pavelescu, contracandidatul lui Sorin Oprescu la Capitala, spune ca "ascensiunea lui Oprescu ingrijoreaza", in timp ce vicepresedintele PC Vlad Hogea acuza televiziunile ca au facut din Oprescu o obsesie.

"Sorin Oprescu a devenit o obsesie a televiziunilor din Romania dupa acel episod cand BEM, format dintr-un presedinte si un loctiitor, s-a balbaiat. De aici aceasta umflare artificiala a voturilor, care nu se datoreaza lui Ion Iliescu sau unei tabere PSD, ci datorita acelui episod", a precizat Hogea, adaugand ca "pe fondul acela emotional pe care a fost blocat Sorin Oprescu sa candideze, a reusit omul in 'fata sistemului'. Vina a fost a presedintelui BEM".

Un alt subiect fierbinte al campaniei electorale din Romania este prezenta presedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu in Glodeanu Sarat, sat de care poate multi nu stiau ca exista, in loc sa il sustina pe Cristian Diaconescu in Capitala.

Vasile Dancu a explicat ca, in ciuda aparentelor, "exista o strategie elctorala pe care au facut-o colegii de la Bucuresti". "Sunt momente in care Geoana si Iliescu sunt alaturi de Diaconescu. Iliescu activeaza un electorat legat de dansul. Eu cred ca presedintele face ce e mai bine si cel mai important pentru PSD. Nu stiu daca ar fi ajutat mai mult in Bucuresti", a sustinut Dancu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Teodor Melescanu, #marius nicoara, #Emil Boc, #gafa, #refacere, #alianta DA , #Emil Boc