Melescanu explica absenta de la comisia pentru diaspora: Perioada aglomerata, intalnire neaprobata

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 18:00
2176 citiri
Melescanu explica absenta de la comisia pentru diaspora: Perioada aglomerata, intalnire neaprobata

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a explicat de ce nu a fost prezent, miercuri, la audierile comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, din Camera Deputatilor, desi fusese invitat, in contextul scandalului legat de votul romanilor din diaspora.

"Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si ministrul Stanoevici au respins aceasta invitatie, ceea ce reprezinta un gest fara precedent", a spus Eugen Tomac, deputat PMP si membru al comisiei.

Melescanu a tinut sa precizeze, intr-un comunicat remis Ziare.com, o reactie "cu privire la acuzele nefondate aduse ministrului Afacerilor Externe referitor la pretinsul refuz de a participa la o intalnire cu membrii comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii de la Camera Deputatilor".

Votul romanilor din diaspora: O comisie din Parlament face sedinta in curte, pentru ca nu i s-a permis accesul in cladire

Astfel, Teodor Melescanu ii transmite presedintelui comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, Mircea Lubanovici, ca a primit marti scrisoarea prin care ii era adresata invitatia de a participa, miercuri, la intalnirea cu membrii comisiei.

"Consider ca dialogul dintre membrii Parlamentului si reprezentanti Executivului este de maxima importanta, iar tematica pusa in dezbatere este de un interes real. In acelasi timp, apreciez ca pentru a da sansa unei discutii utile si bine fundamentate, o astfel de intalnire ar fi bine sa nu fie convocata de pe o zi pe alta, cu atat mai mult cu cat am preluat acest mandat abia in cursul zilei de luni si perioada pe care o parcurgem este, in mod fireste, foarte aglomerata. Cu toate acestea, am considerat ca un raspuns pozitiv la invitatie ar fi putut reprezenta o optiune de luat in calcul.

Totodata, in aceeasi zi am primit si o adresa din partea Cabinetului presedintelui Camerei Deputatilor, semnata de dl vicepresedinte Marian Neacsu, prin care se semnaleaza ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a fost sesizat si nu a aprobat o astfel de reuniune a comisiei conduse de dvs, mentionandu-se ca programul Camerei pentru aceasta perioada prevede activitate pentru toti deputatii in circumscriptiile electorale, iar o astfel de convocare nu respecta prevederile regulamentului Camerei Deputatilor.

In aceste conditii, in speranta ca la nivelul Camerei Deputatilor se va rezolva disputa pe marginea problemelor de procedura regulamentara, va asigur, domnule presedinte, ca voi da curs, in viitor, invitatiei dvs., la o data ce va propun sa o convenim de comun acord", a explicat ministrul Afacerilor Externe, in scrisoarea sa.

De asemenea, MAE subliniaza "disponibilitatea deplina a ministrului Teodor Melescanu de a da curs unei viitoare invitatii din partea conducerii comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, atunci cand nu vor mai exista impedimente de natura procedurala, in baza Regulamentului Camerei Deputatilor".

Melescanu, chemat miercuri la Parlament sa dea explicatii cu privire la votul in diaspora

In Comisia pentru romanii din afara granitelor tarii din Camera Deputatilor, reunita miercuri in curtea Parlamentului, erau invitati la audieri ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, care ar fi trebuit sa dea explicatii despre cum va fi organizat scrutinul de duminica, in asa fel incat toti romanii din strainatate sa poata vota.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a aprobat insa sedinta Comisiei, motivand ca nu este program in aceasta perioada la Parlament.

In consecinta, membrii Comisiei pentru romanii din afara granitelor tarii au decis sa tina totusi sedinta in curtea cladirii Parlamentului.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Melescanu comisie romani diaspora, #Melescanu vot diaspora , #ministru de Externe