Melescanu, la audieri: Ma califica faptul ca sunt calificat

Joi, 29 Iunie 2017, ora 09:51
1979 citiri
Melescanu, la audieri: Ma califica faptul ca sunt calificat
Foto: Facebook/Teodor Melescanu

Ministrul desemnat al Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a fost avizat favorabil, joi, de comisiile de politica externa.

"Am fost intrebat ce ma califica. Ma califica faptul ca sunt calificat in acest domeniu", le-a spus Melescanu parlamentarilor care l-au intrebat despe evaluarea PSD asupra capitolului politicii externe, unde sunt doar doua obiective indeplinite.

El a spus ca exista o "specificitate" a politicii externe, unde este greu de facut evaluari pe masuri obiective.

"Ca politica externa e un capitol care implica directii de actiuni strategice. Nu e vorba de masuri specifice, intr-un fel sau altul, ci directii strategice pe care va trebui sa le urmam si pe care le-am urmat", a explicat Melescanu.

In privinta prioritatilor sale la minister, Melescanu a spus ca este nevoie de "continuitate", facand referire la contributia Romaniei in UE si NATO, participarea la misuni externe si parteneriatul cu SUA, "mai ales dupa vizita presedintelui Iohannis, prima si singura vizita de pana acum a unui presedinte din Europa de est", care "a deschis oportuntati importante".

Urmareste LIVE audierile ministrilor din Parlament

Iata programul audierilor si dezbaterii din Parlament

El a subliniat si relatia cu Republica Moldova ca o prioritate, dar si parteneriatele strategice cu Franta, Germania, Polonia si Turcia.

Teodor Melescanu a fost avizat cu 21 de voturi pentru, 17 voturi impotriva si o abtinere. El ar urma sa isi inceapa al patrulea mandat in fruntea MAE.

In domeniul politicii externe, analiza realizata de PSD consemneaza doua obiective indeplinite: mentinerea angajamentului privind aderarea, in etape, la spatiul Schengen si implementarea adecvata a deciziilor Summit-ului NATO din 2016, de la Varsovia, de interes pentru Romania.

Partial, au fost indeplinite 6 obiective: pregatirea pentru preluarea Presedintiei Consiliului UE in semestrul I 2019, continuarea demersurilor de finalizare a Mecanismului de Cooperare si Verificare, sustinerea ferma a eforturilor de integrare europeana ale Republicii Moldova, dezvoltarea Parteneriatului strategic pentru secolul XXI cu SUA, continuarea procesului de consolidare durabila a relatiei cu Republica Moldova, consolidarea dimensiunii economice a politicii externe.

Nerealizarile sunt in numar de 14.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Teodor Melescanu ministru Externe, #Teodor Melescanu mandat MAE , #ministru de Externe