Melescanu va fi audiat miercuri in Parlament, in scandalul mutarii ambasadei din Israel

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 08:08
3697 citiri
Melescanu va fi audiat miercuri in Parlament, in scandalul mutarii ambasadei din Israel
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Teodor Melescanu va fi audiat, miercuri, in sedinta Comisiei de Externe a Senatului, la invitatia liberalilor, pentru a oferi explicatii despre mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, a anuntat deputatul PNL, Ben Oni Ardelean.

Sedinta Comisiei de Politica Externa va avea incepe la ora 15:30, a mai precizat vicepresedintele forului legislativ.

Comisia pentru Politica Externa a Camerei Deputatilor a aprobat, pe 2 mai, audierea ministrului de Externe, Teodor Melescanu, au anuntat atunci alesii liberali.

"Audierea ministrului va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare pe tema Memorandumului Guvernului referitor la mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim", transmite sursa citata.

Liberalii vor sa afle cine isi asuma Memorandumul adoptat de Executiv privind relocarea ambasadei Romaniei din Israel.

"Partidul National Liberal este interesat de geneza Memorandumului adoptat de Guvernul Romaniei privitor la mutarea Ambasadei Romaniei in Ierusalim, respectiv cine si-l asuma, dar si daca domnul Melescanu considera ca prin adoptarea acestuia s-au respectat toate procedurile interne, Constitutia si regulamentele. Suntem de asemenea interesati de evaluarea ministrului Melescanu in privinta acestui demers, daca a existat sau nu o analiza corecta, un studiu de impact, precum si care a fost nota de fundamentare in luarea acestei decizii?

Daca domnul Melescanu nu isi asuma acest Memorandum, tinut de altfel la 'secret', total netransparent, atunci cine a dat ordinul politic pentru acest demers!? Daca domnul Melescanu nu isi asuma acest Memorandum, ori vreun functionar din Ministerul Afacerilor Externe, atunci sa ne spuna cine exact este responsabil de acest demers!? PNL considera ca decizia Romaniei in privinta mutarii, sau nu, a Ambasadei la Ierusalim trebuie sa fie luata in urma unei evaluari complexe, a consultarii cu toti partenerii strategici, cu respectarea Constitutiei si a legilor in vigoare, avand indiscutabil acordul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis", anuntau liberalii saptamana trecuta.

Teodor Melescanu a facut parte din delegatia condusa de premierul Viorica Dancila, care a efectuat o vizita oficiala in Israel, in perioada 25-26 aprilie, la invitatia omologului sau israelian, Benjamin Netanyahu.

Aceasta vizita a venit in contextul in care Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor pentru mutarea efectiva a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Reprezentantii Guvernului au sustinut ca memorandumul privind mutarea ambasadei a fost inaintat de MAE la categoria "Documente confidentiale" si isi va pastra caracterul pana la o decizie finala.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#melescanu audiere mutare ambasada, #PNL audiere Teodor Melescanu , #ministru de Externe