PNL cere demisia lui Teodor Melescanu si va depune plangere penala impotriva lui

Marti, 28 Mai 2019, ora 16:15
5133 citiri
PNL cere demisia lui Teodor Melescanu si va depune plangere penala impotriva lui

Eurodeputatul ales din partea PNL Rares Bogdan spune ca partidul cere demisia ministrului Teodor Melescanu si ca miercuri dimineata va depune plangere penala pe numele acestuia pentru modul in care a fost organizat scrutinul in diaspora.

"Estimarile sunt ca in cazul in care functiona cum trebuie procesul electoral am fi avut intre 700.000 si un milion de voturi", a spus Rares Bogdan.

El a acuzat "blocarea cu premeditare a procesului electoral", in conditiile in care votul arata ca Opozitia a avut majoritatea voturilor cetatenilor romani din diaspora.

"Nu au nicio scuza pentru blocarea votului si revenim cu solicitarea de demisie imediata a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu", a spus Rares Bogdan.

El a mai spus ca romanii au fost "umiliti" si luati pe sus din sectii de votare in care nu au mai ajuns sa-si exprime optiunile, in strainatate.

"Cer tuturor parlamentarilor responsabili sa treaca de urgenta la deblocarea initiativei legislative introdusa de PNL cu privire la votul prin corespondenta si votul electronic, initiativa care a fost trantita in Senat si care se afla in Comisia Juridica, la Camera Deputatilor, for decizional", a spus reprezentantul PNL.

"Este obligatoriu ca votul electronic si votul prin corespondenta sa fie introdus in procesul electoral, iar in cazul votului prin corespondenta trebuie sa se intample inca de la alegerile prezidentiale", a subliniat acesta.

PNL solicita "de urgenta" demisia ministrului Teodor Melescanu.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, spunea, duminica seara, ca nu are ce sa-si reproseze cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare si a referendumului pe justitie in strainatate si crede ca in zonele unde sunt grupati foarte multi romani nu se poate face fata prin consulate si doua sau trei circumscriptii, precizand ca este nevoie de o noua legislatie petnru votul in afara granitelor.

Luni, Teodor Melescanu a cerut scuze romanilor din diaspora care nu au putut sa-si exercite dreptul de vot sau care au fost obligati sa stea la coada ore intregi pentru a putea vota. El spunea ca a dispus anchete in tarile unde au fost "situatii regretabile" si anunta ca a cerut o analiza pentru a se gasi solutii privind dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.

Citeste si Melescanu face ancheta si spune ca la New York coada de polonezi era mai mare: Nu mi-a cerut nimeni niciun fel de demisie!

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...