S-a facut voia lui Dragnea: Melescanu a inceput evaluarea ambasadorilor si Dancila a aprobat o candidatura pentru Israel

Joi, 22 Martie 2018, ora 12:47
6072 citiri
S-a facut voia lui Dragnea: Melescanu a inceput evaluarea ambasadorilor si Dancila a aprobat o candidatura pentru Israel

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, joi, ca a inceput evaluarea ambasadorilor si ca a primit de la toate ambasadele materialele solicitate. El a mai precizat ca premierul Dancila a aprobat o propunere de candidatura pentru Israel.

Intrebat daca a inceput evaluarea ambasadorilor pe care o solicitase liderul PSD, Liviu Dragnea, Melescanu a raspuns: "Da, sigur, a inceput, am primit de la practic toate ambasadele materialele respective si incercam sa facem acum o evaluare cantitativa si calitativa a acestor raspunsuri".

In privinta nemultumirii lui Dragnea fata de activitatea multor ambasadori, potrivit careia Romania nu este reprezentata corespunzator la nivel economic, ministrul de Externe a sustinut ca este loc de mai bine.

"Bineinteles ca problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate sa faca si trebuie sa faca este sa deschida usi, sa creeze contacte care sa permita societatilor de stat sau private sa se bucure de anumite oportunitati de afaceri. Lucrul acesta s-a facut in mare parte, dar este loc si de mai bine", a sustinut Teodor Melescanu, la Parlament.

Intrebat daca vor fi mai multi diplomati de cariera sau numiti pe criterii politice, Melescanu a raspuns: "In MAE nu exista decat oameni de cariera, intrarea este prin concurs, deci toti cei care lucreaza la ambasade sunt de meserie, sa spunem. In ceea ce priveste conducerea ambasadelor in mare parte este condusa tot de ambasadori veniti din MAE, dar uneori exista si numiri politice, asa cum se intampla si in alte state mai mari si mai democratice decat noi".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, in 12 martie, ministrului de Externe, Teodor Melescanu (ALDE), o analiza din care sa reiasa ce avantaje a adus statului roman fiecare sef de misiune diplomatica sau atasat comercial.

Tot atunci, i-a cerut o propunere de ambasador pentru Israel, pentru ca tara noastra nu are ambasador aici de un an.

Referitor la aceasta problema, Melescanu a afirmat ca premierul Viorica Dancila a aprobat o propunere de candidatura pentru postul de ambasador in Israel, dar a precizat ca asteapta decizia presedintelui Klaus Iohannis, context in care nu poate face public numele.

"Ieri (miercuri - n.red.), doamna prim ministru a aprobat o propunere de candidatura pentru Israel. Deocamdata nu pot sa va spun. Ramane sa vedem care va fi decizia presedintelui. Oricum, inainte de a obtine agrementul nu putem sa facem publice numele", a sustinut Teodor Melescanu.

Intrebat daca sunt mai multe propuneri, acesta a raspuns negativ.

Citeste si Toti ambasadorii Romaniei, evaluati, la cererea lui Dancila, dupa anuntul facut de Dragnea. Tinta - George Maior?

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...