Melescanu, despre coabitarea cu Traian Basescu: Nu este imposibila

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 09:44
2639 citiri
Melescanu, despre coabitarea cu Traian Basescu: Nu este imposibila
Foto: Arhiva

Senatorul liberal Teodor Melescanu a vorbit despre jocurile de culise care l-au impiedicat sa candideze la presedintia Consiliului Judetean Prahova, despre relatia sa cu Crin Antonescu si puncteaza ca o coabitare cu presedintele Traian Basescu nu este exclusa.

"Din pacate, in momentul in care nu respecti niste principii si niste criterii, lucrurile devin mult mai obscure. Nu stie nimeni pe ce criterii s-a facut desemnarea candidatilor. S-au facut niste intelegeri, niste negocieri? Pe ce criterii? Criteriile sunt cele scrise in protocol", a explicat Melescanu, referindu-se la desemnarea candidatilor la CJ Prahova.

Intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, senatorul liberal apreciaza ca "am avut si eu o parte de vina ca nu am fost mai virulent, mai amenintator, sau mai categoric in astfel de chestiuni".

Melescanu este de parere ca disputa dintre seful liberal Crin Antonescu si Dinu Patriciu dauneaza imaginii partidului.

"In opinia mea, PNL este unul dintre partidele in care exista libertate de exprimare. Chiar daca vii cu idei mai traznite, cum sunt unele ale lui Dinu Patriciu, care este libertarian, mie mi se pare ca este un lucru inutil sa porti o asemenea disputa mai ales prin intermediul presei. Ideile de excludere mie mi se par caraghioase. Nici nu stiu daca este membru de partid cu acte-n regula. (...)

Mai este un alt lucru. Pe Patriciu poti sa-l excluzi din PNL, dar toata lumea il va identifica pe el ca fiind un liberal. In opinia mea, este o eroare pe care o comitem incercand sa facem niste criterii foarte stricte pentru oamenii care sunt alaturi de noi sau care sunt impotriva noastra", a adaugat liberalul.

Pe de alta parte, dupa alegeri, sustine Teodor Melescanu, vor incepe din nou tot felul de targuieli si negocieri, se vor face tot felul de compromisuri.

"Eu personal am coabitat cu domnul Basescu. Au facut-o si alti colegi de-ai mei, care au fost ministri desigur cu bune, cu rele. Nu sunt unul dintre cei care considera ca este o coabitare imposibila. Cred ca acest lucru s-a dovedit chiar in perioada guvernului Tariceanu, cand, cu toate relatiile extrem de proaste, pe problemele importante se ajungea la o intelegere. Depinde doar de capacitatea pe care o avem cei care suntem in politica de a ne asuma niste responsabilitati", a adaugat fostul ministru.

Acesta se arata increzator si apreciaza ca USL se va situa peste pragul de 50%.

"Nu foarte mult probabil, dar oricum va depasi acest prag. In unele sondaje PSD si PNL au mult mai mult decat atat. Trebuie tinut cont si de faptul ca PDL nu va cobori mult. Estimarile ca nu va intra in parlament sunt lipsite de fundament. Nu cred insa ca se vor duce foarte mult peste un 20- 25%. UDMR nu va putea face mai mult decat face de obicei la alegeri, mai mult de un 5-7%, iar alte partide nu cred ca vor intra in parlament sau sunt sanse foarte putine. Exista o intrebare in legatura cu Romania Mare, in ce masura va intra in parlament", a incheiat Teodor Melescanu.

Citește și:
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
România livrează Republicii Moldova 90% din necesarul de energie, după bombardamentele rusești din Ucraina. „Sunt crime de război”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat că Republica Moldova are probleme cu energia electrică după ce Rusia a bombardat infrastructură civilă de tip energetic din Ucraina, iar...
Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”
Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris duminică, 27 noiembrie, pe Facebook, că partidul Maiei Sandu rămâne primul în preferințele alegătorilor din Republica Moldova. Gazetarul spune că...
Comentarii