UPDATE: Melescanu preia Justitia "fara entuziasm"

Luni, 11 Februarie 2008, ora 16:33
3944 citiri
UPDATE: Melescanu preia Justitia "fara entuziasm"

Senatorul PNL, Radu Campeanu, a anuntat, luni, ca Biroul Politic Central al PNL a votat numirea lui Teodor Melescanu pentru functia de ministru al Justitiei. Aceasta decizie a fost adoptata cu doar doua voturi impotriva. Liberalii considera ca astfel se poate iesi din criza declansata de decizia Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai. Potrivit premierului Calin Popescu Tariceanu, propunerea PNL-ului pentru postul de ministru al Apararii va fi Radu Stroe.

La scurt timp dupa ce Radu Campeanu a anuntat numirea sa, Teodor Melescanu a subliniat ca preia aceasta functie "fara prea mare entuzism", obligat de decizia liberalilor de a rezolva blocajul de la Ministerul Justitiei.

Guvernul Tariceanu a renuntat la alte variante pentru rezolvarea blocajului de la Justitie, printre care restructurarea Guvernului si iesirea PNL de la guvernare, ceruta de Crin Antonescu, si l-a propus pe actualul ministru al Apararii, Teodor Melscanu in functia de ministru al Justitiei.

Conducerea PNL a a aprobat prin vot, nominalizarea lui Melescanu, care asigura interimatul la Justitie dupa demisia lui Chiuariu din decembrie, pentru functia de ministru al Justiei.

Potrivit analistilor, propunerea PNL la Justitie pare sa fi fost luata sub imperiul deciziei PSD, care a spus ca nu va sustine in Parlament restructurarea Guvernului si nici nu va vota o lega propusa de actuala putere.

Desi in ultimele aproape trei luni, de la demisia lui Tudor Chiuariu din functia de ministru al Justitei in decembrie, s-au vehiculat mai multe nume care ar fi putut prelua portofoliul Justiei, propunerea PNL a fost Teodor Melescanu, care insa a declarat recent ca nu doreste sa ramana ministru al Justitiei.

Printre numele vehiculate atat de presa, cat si de surse parlamentare sa preia functia de ministru al Justitiei s-au numarat Norica Nicolai, a carei numire nu a fost acceptata de Traian Basescu, europarlamentarul Renate Weber, care a declarat ca nu doreste sa preia fraiele Justitiei, procurorul Gheorghe Mocuta, din societatea civila, si Victor Alistar, tot din societatea civila.

Dupa ce propunerea va fi facuta oficiala, ramane ca presedintele Basescu sa accepte numirea lui Teodor Melescanu in functia de ministru al Justitiei.

In masura in care aceasta decizie va fi confirmata oficial, PNL va fi nevoit sa propuna un inlocuitor pentru portofoliul ministerului Apararii.

Biroul Politic Central al PNL s-a intrunit, luni, pentru a discuta modalitati de solutionare a blocajului de la Ministerul Justitiei, remanierea sau restructurarea Guvernului, nominalizarea unei alte persoane sau chiar iesirea de la guvernare fiind variantele de lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#melescanu, #Justitie, #PNL , #PNL