Melescanu contesta in instanta, azi, excluderea sa din ALDE

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 16:20
2453 citiri
Melescanu contesta in instanta, azi, excluderea sa din ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Teodor Melescanu, a declarat ca va depune, in cursul zilei de luni, actiunea in justitie privind excluderea sa din ALDE.

"Actiunea va fi prezentata in cursul zilei de azi", a spus luni Melescanu, la Senat.

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat miercuri, in plenul Senatului, ca Teodor Melescanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinteaza si "se configureaza" un grup mixt.

Melescanu a anuntat joi ca isi va "cauta dreptatea in justitie" pentru excluderea din ALDE, considerand ca aceasta decizie este neconstitutionala si ilegala.

"Din pacate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE, care este perfect ilegala si care de fapt nici nu exista. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a aparut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit in sedinta.

Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabila, este anticonstitutionala, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor si din aceasta cauza mi-a ramas o singura modalitate, de a-mi cauta dreptatea in justitie. Si voi face", a declarat Melescanu saptamana trecuta la Parlament.

El a precizat ca va solicita dezbaterea dosarului in instanta dupa o sedinta a Delegatiei Permanente a ALDE.

"Vom ajunge pana la urma la o decizie la nivel de instanta (...). A fost o comunicare neinsotita de niciun fel de alte documente sau explicatii care sa dovedeasca pertinenta acestei decizii. Nu s-a luat aceasta decizie la nivelul... (...) Se asteapta documentele ca a fost legala o asemenea decizie", a spus Melescanu.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act, potrivit Statutului partidului, de pierderea calitatii de membru pentru Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu.

Vezi si Melescanu spune ca Tariceanu a vandut ALDE pentru un "postut": Este o umbra disperata, tremurand de frica zilei de maine, orbit de ura si de razbunare

#Melescanu excludere ALDE , #senator Prahova