Melescanu, dupa ce a fost exclus din ALDE: Draga Calin, vei da afara partidul din partid?

Joi, 12 Septembrie 2019, ora 09:36
9603 citiri
Melescanu, dupa ce a fost exclus din ALDE: Draga Calin, vei da afara partidul din partid?
Foto: Arhiva Ziare.com

Teodor Melescanu, noul presedinte al Senatului, a reactionat dur dupa ce liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, l-a exclus din partid.

Melescanu ii reaminteste lui Tariceanu ca si el a fost ales de doua ori in fruntea Senatului la propunerea social-democratilor. In plus, fostul ministru de Externe il intreaba pe seful ALDE daca si-a schimbat valorile sau daca a uitat cum a fost ales.

"Cu multa ingrijorare ma uit la declaratiile publice ale colegului meu de partid, domnul Tariceanu, care imi reproseaza ca am fost ales de colegii mei senatori la propunerea PSD.

Domnia sa a uitat ca a fost ales de doua ori in functia de presedinte al Senatului Romaniei propus si sustinut de PSD!

Atunci a declarat ca va promova valorile, drepturile si libertatile individuale. Azi doreste ilegal si neconstitutional sa sanctioneze un ales al poporului, sa candideze la o functie in Senatul Romaniei?

Draga Calin, nu stiu ce sa cred? Ti-ai schimbat valorile sau ai uitat cum ai fost ales si ce ai declarat?

Daca domnul Tariceanu atat a invatat despre democratie, parlamentarism si libertatea individuala in ultimii 30 de ani, atunci e mai bine ca nu mai e la conducerea forului suprem al democratiei romanesti!", se arata intr-o postare de pe Facebook a presedintelui Senatului.

Totodata, Melescanu l-a intrebat ironic pe Tariceanu care este proiectul ALDE si daca, in cazul in care acest proiect ar exista si membrii ALDE n-ar fi de acord, va "da afara partidul din partid".

"P.S.1: Doua intrebari as avea la tine draga Calin: care este proiectul ALDE? (spune cateva cuvinte despre acesta poporului si membrilor ALDE care te-au ales)

P.S.2: In cazul in care acest proiect ar exista si membrii ALDE n-ar fi de acord, vei da afara partidul din partid?", se mai arata in postarea din mediul online.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri, in Senat, ca fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE.

Teodor Melescanu, sustinut de PSD, a castigat marti functia de presedinte al Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, sustinuta de Opozitie, a fost votata de 59 de senatori.

#Melescanu replica Tariceanu ALDE , #senator Prahova